El nu vă înșală după primul refuz, nici după al doilea, dar până la urmă…

22 August 2019

Doamne, nu dați cu pietre, eu nu judec pe nimeni!

Sunt dezorientată uneori, alteori înțeleg foarte bine cum stau lucrurile. E o tâmpenie asta. Nimeni nu aparține nimănui, toți suntem liberi și toți tânjim după libertate. Toți avem nevoie de comunicare. Și dacă nu reușim să vorbim cu cel/cea de lângă noi, comunicăm cu alte persoane. E ceva în noi, e firesc. Nu este nevoia de afirmare, comunicarea este tipic umană.

Cred cu tărie că nicio femeie nu și-ar înșela soțul, dacă acesta ar fi atent la nevoile ei. Și când spun asta nu mă refer la a face muncă casnică, ci doar la nevoia ei de afecțiune și de comunicare. Asta ar trebui să-i învețe cineva la școală: să fie receptivi. Bun, nu ești așa, ți s-a spus de mii de ori și tu nu te schimbi în niciun fel, atunci ce așteptări ai? Ai vrea ca ea să rămână stană de piatră lângă tine, așteptând nemurirea sufletului. Te crezi perfect? La ce bun! Cui folosește perfecțiunea? Deschide ochii și mintea în același timp!

Nu pot să-i înțeleg pe bărbații care au totul și nu exploatează nimic. Chiar nu vezi că pierzi teren încet, încet… dar sigur! Femeia ta nu pleacă în căutarea altuia că nu ai vorbit tu cu ea într-o seară. Nu, nu face asta! Ea așteaptă răbdătoare ani în șir, își face scenarii, visează, speră, desenează frumos. Mai șterge și modifică pe ici, pe colo, că poate tot ea a greșit, că poate tot ea e de vină. Se reinventează pentru tine. Încearcă să-ți ghicească gândurile și să se transforme. Doamne, prin câte metamorfoze trece! Și în tot acest timp ție nu-ți pasă de nimic.

Da, scuzați! Te trezești brusc când vezi că altul o găseşte frumoasă, îi oferă flori, o face să se simtă valoroasă. O pune pe ea pe primul loc. Ce faci acum? Încerci să-ți revendici trofeul, pentru că asta a fost ea – un trofeu. Și dacă nu reușești, începi să arunci cu noroi în ea, tot în ea. Ea este cea care a greșit! Desigur, între timp, tu erai un sfânt. Păcat că nu ai făcut asta la timp! Femeia, când începe să se simtă iubită, uită de toate. Nu mai vrea metamorfoze, nevroze, psihoze sau orice… “oze”, vrea doar iubire. Bărbate, în momentul acesta consideră-te învins!

Cred cu tărie că niciun bărbat nu și-ar înșela soția dacă ar găsi în ea oaza de liniște. Dacă ea i-ar pătrunde în suflet și ar fi atentă la nevoile lui. Bun, nu-ți pasă de el, vrei să ai mai mult timp pentru tine! El așteaptă și speră să-l vezi și să-i acorzi atenția cuvenită. E bărbat, fir-ar!

Nu pot să le înțeleg pe femeile care au totul și nu vor. Ba le doare capul, ba nu au chef, ba nu au timp. Chiar nu vă dați seama că bărbatul vostru vă dorește, are nevoi, vrea dragoste? Haideți să fim realiste! El nu vă înșală după primul refuz, nici după al doilea, dar până la urmă caută o soluție de compromis. Se satură de durerile de cap infinite și de refuzurile drăguțe pe care le inventați. Și ce credeți, găsește o alta care abia-l așteaptă! Nu vă supărați pe ea, nu are nicio vină. Poate nici el. Întreabă-te pe tine ce făceai când el voia dragoste. Nu îl jigni, cu el ai împărțit atâtea nopți, nu o defăima pe cea care-l acceptă, reinventează-te pe tine, fii tu ceea ce-și dorește și rămâi așa. Fă ca totul să fie frumos și armonios în cuplu! Femeie, păstrează-ți bărbatul, un astfel de om e greu de găsit!

Citiţi şi Trezeşte-te, bărbate!

Sunt situații și situații, femei și femei, bărbați și bărbați. Suntem atât de diferiți și avem nevoi diferite. La asta ar trebui să fim atenți, dacă ne dorim o relație solidă, bazată pe încredere și comunicare. Femeia ta nu seamănă cu femeia lui, bărbatul tău nu seamănă cu bărbatul ei. Nu există reguli, instrucțiuni, dicționare. Există numai timp, răbdare și dragoste.

Mai circulă așa, din popor, o vorbă: “Ce, l-a lăsat de bun sau a lăsat-o de bună!”. Dar ce, e cumva defect? Sunt atâția bărbați buni și atâtea femei bune pe pământ, fiecare e bun în felul lui. Nu înțeleg logica asta. Suntem toți defecți? Nu, suntem oameni, doar că ne-am învățat să luăm piatra prea repede și să o aruncăm în celălalt. Haideți să fim buni și să analizăm situația așa cum este ea! Nimeni nu are nicio vină.

Guest post by Petruţa Petre

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

„Iubita, să dai un semn când rămâi singură…”

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

O mai fi ceva?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro