Fă dragoste în noaptea nunții!

22 August 2014

S-a întâmplat acum trei ani și a fost cea mai scumpă zi din viața mea. A început la 10 dimineața cu mic dejun la conac. A continuat cu transformarea mea în femeie frumoasă. Nu am depus eforturi considerabile pentru că nu mi se părea normal ca în acea zi să fiu alta (una cu genele mai lungi, părul mai lung, fața perfectă etc). În schimb, am avut rochie de prințesă, deși până să o pun pe mine am zis că eu nu mă îmbrac în așa ceva. Costuri: mai mari ca la orice petrecere la care am fost. După vreo doi ani mi-au mai trecut din sentimentalisme și m-am hotărât să scot rochia la vânzare. Doar n-o s-o mai port, iar ideea că ar purta-o fiică-mea nu îmi place deloc.

conac

Cu două zile înainte, am semnat o hârtie prin care eu, cetățean Urzică Raluca Daiana am devenit cetățean Colceriu Daiana Raluca. Am decis asta pentru că îmi place conceptul de nume de familie, pentru că, deși sunt revoluționară de fel, nu vreau ca ai mei copii să își pună întrebări la strigarea catalogului. Costuri: o oră de discuții pe tema acrelii funcționarei care înregistrează actele de căsătorie, puțini bani, o bucățică de identitate.

Jurămintele ni le-am făcut în biserica evanghelică, cu preot romano-catolic. Eu eram ortodoxă, că așa au hotărât ai mei. Mi-am dat seama că nu prea îmi plac ortodocșii când am început să cunosc preoți, să văd ce și cum gândesc, când m-au obligat în școală să învăț pe de rost niște chestii care nu aveau sens atunci, când am învățat că femeia trebuie să se teamă de bărbat. Pentru că nu simțeam nevoia unui preot ortodox alături de noi și pentru că oricum nu ar fi fost de acord să fie acolo pentru că eram în postul sfintei Maria, cel care a făcut legăturile între o ortodoxă și un greco-catolic ateu a fost preotul romano-catolic, în minunata biserică evanghelică. Deci da, ziua aceea m-a costat religia, dar nici acum nu știu exact ce valoare avea pentru mine. Costuri: zero (o altă mare diferență între religii).

Industria nunților e o mare jecmăneală. Nu știu dacă să mă supăr pe cei care cer sau pe cei care dau. Atunci m-am supărat pe cei care cer. M-am supărat pe un DJ care ne-a cerut dublu față de o petrecere similară la care pusese muzică cu două săptămâni înainte, pe considerentul că din nuntă se fac bani. Am ales un alt DJ căruia i-am dat noi playlisturile. M-am supărat pe fotografi. Cum să ceri 1.000 de euro pe o nuntă? O fi ea artă, dar totuși. Am ales un fotograf care pozase doar două nunți. A fost atât de încântat de locația nunții și de proiect, încât amintirile noastre din acea zi sunt absolut superbe. Când am văzut prima oară montajul pe care ni-l făcuse am lăcrimat, apoi l-am sunat să îi mulțumesc. Chapeau, Horia! Nu cred că cineva care poza a mia nuntă o făcea la fel de pasional, adică atât de frumos ca el. M-am supărat pe cei care fac torturi pentru nunți. Vorba Oanei, torturile pentru nunți fie arată bine și au gust rău, fie arată rău și au gust bun. Am ales ca tortul să fie prăjitura mea preferată, chiar dacă a fost cel mai puțin arătos tort de nuntă pe care l-am văzut vreodată. Mâncarea am ales-o după gustul și asemănarea noastră: brânzeturi și mezeluri adevărate de prin sate adunate, salată de vinete cu ardei copt și alte bunătățuri așezate pe platouri, nu egal împărțite pe cap de nuntaș. Ce să zic… un alt fel de fițe. Săru’ mâna pentru masă, Oana. Petrecerea a fost petrecere. Două mese cu familia extinsă, restul până la 150 de oameni, prietenii noștri. E drept că petrecerea a fost ajutată de o cantitate impresionantă de poțiuni magice, însă răsăritul în gașcă a fost magnific. De câte ori mă uit la filmare râd cu lacrimi. Costuri: 30.000 de euro. Primiți și dați mai departe. Fiecare cent a meritat.

Am făcut totul cum am vrut, pentru noi și pentru modul în care vom povesti ziua aceea nepoților. De la invitații cu FAQ simpatice la faptul că am recunoscut că nu am prietene prea multe având domnișoare de onoare prietenii mei cei mai buni (o fată și trei băieți). Costuri: niște oameni supărați că nu au fost invitați (sigur s-au bucurat că nu au cheltuit bani) și cel mult câteva bârfe.

De ce cred eu că ne căsătorim și ne nuntim? Pentru că ne e bine cu nevoia de siguranță împlinită. Nu o face hârtia și poate nici slujba religioasă, ci asumarea în public. Practic le zici tuturor apropiaților tăi: ”Da, voi păstra conduita socială, iar dacă nu o fac, aruncați cu pietre în mine”. Pentru că e mai simplu să o faci decât să nu. Pentru că ne e bine cu nevoia importanței supreme în viața cuiva împlinită. În timpul slujbei, mai ales că cea catolică este interactivă, am simțit că promit să aparțin și că îmi promite că îmi va aparține. Pentru că îi vrei pe toți oamenii din viața ta laolaltă măcar o dată. Îmi venea să îi iau pe toți în brațe.

După experiența mea, m-am apucat să dau sfaturi celor care urmau să se căsătorească. Am trei.

1. Nu contează ce cred ceilalți și nici dacă sunt toți mulțumiți. Oricum nu vor fi. Fă să fie cea mai faină nuntă la care vei fi fost.

2. Oprește-te de câteva ori în timpul nunții și zi-ți: ”E nunta mea. M-am măritat/însurat”. E drăguț dacă o faci o dată pe What a wonderful world.

3. Fă dragoste în noaptea nunții! Se pare că e o raritate, căci în sondajul de care mă apucasem la un moment dat, doar 3 din 19 cupuri o făcuseră. E noaptea nunții, oameni!

Înainte să încalec pe șea… dacă tot e cea mai scumpă zi din viața ta, fă-o să merite!

Pe Daiana o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Poveste TV pe nv

Citesc Catchy, iar acum am și eu niște întrebări

Ești o nenorocită, baby! (part I)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. gadjodillo / 24 August 2014 17:58

  cam aşa visez şi plănuiesc şi eu. mai puţin costurile.
  30.000?! WTF?! tocmai ce ne luăm casă cu 4 camere cu 29 de mii. tot de euro.

  Reply
 2. Georgiana Trandafir / 23 August 2014 14:08

  Total de acord!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro