Farmec

5 January 2017

Măr roșu tăiat în patru, aruncat în doniță cu apă ne-ncepută, scoasă din fântână în revărsat de zori, după ce cu greu te smulgi din velnița somnului.

Descânt bolborosit care curge odată cu trei bănuți de argint lăsați să sfâșie fața apei pe lângă feliile de măr în zi sfântă de vineri burzuluită cu vălătucii timpului pe sub geana de pădure peste sălaș durat tocmai acolo din cine știe ce nevoi.

fata-zapada

Codana care mângâie cu privirea verdenegrul pădurii și tresare de fulgerarea căpriorului topit în afunduri necălcate de picior de om.

Avea chip de om sălbăticiunea, al vreunui înaintaș de demult ce venise să adaste prin bungeturi, sau era plăsmuirea nenumitului încă, spre care-ar fi mers să se-nsoțească, asta nu se putuse lumina încă în mintea fetei, căci așa zicea datina, după farmecul încropit, de zărești ciuta sau altă jivină, fața alesului poartă, de nu a vreunui bun sau străbun, după cum era să fie răscolirea firii și priceperea celei ce menea.

Și peste toate astea, cocoșii băteau toaca în cerul vânăt, asta fiind credința oamenilor de vreme ce uruitul abia auzit  venea parcă prăbușindu-se peste pământ gonit din urmă de cine știe ce solomonar purtat de nori cu umeri de zăpadă.

Și-ncepe să strige și vântul pornit și ninge, și ninge…

Guest post by Laurențiu Badea

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Eu mi-am făcut treaba

Ultima Luna Nouă din acest an astrologic – să ne concentrăm pe ceea ce simțim mai mult decât pe ceea ce gândim

Luna Nouă în Capricorn – să renunțăm la ceea ce nu mai funcționează

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro