Femeia care știe câștigă mereu

12 June 2018

Prima impresie e crucială, iar zâmbetul are o contribuție copleșitoare. Cine poate zâmbi cu toată gura e mereu în pole position în orice cursă pentru atenție, simpatie și, de ce nu?, iubire. Dar cine poate zâmbi cu toată gura? Femeia care știe totul despre îngrijirea danturii, care pune în practică ce știe și are mereu pașaportul pentru succes cu viza la zi. 🙂

julia roberts

Aici am vorbit despre periajul dentar corect executat, iar azi vom face și o necesară completare. Pentru că… sărutul e atât de important pentru noi. Legătura? Imediat!

Continuu să cred că nu există nimic mai intens și mai sățios erotic decât prelungirea ca în transă a acestei inepuizabile experiențe multisenzoriale.

Haida, haida, de trei ori,
Că-ți miroase gura a flori,
Și buzele, micșunele,
Moare neica după ele.

Ei, cum sună asta? A dependență curată. Dar ca s-o poți prelungi trebuie să o începi… Și îmi vine în minte o reclamă total neinspirată (slavă domnului că n-au ales și pentru asta o femeie), în care un bărbat intră într-o farmacie și cere jenat un remediu pentru… mirosul neplăcut al respirației. I se recomandă o pastă de dinți, punct, ca și cum asta ar fi de ajuns.

Dar pe noi nu ne interesează acel bărbat stânjenit și apoi mirat că există nu știu ce pastă de dinți… Noi știm că igiena orală necorespunzătoare și bolile parodontale sunt principalele cauze ale respirației neplăcute, noi suntem femeile care ne spălăm de două ori pe zi, folosim dusul bucal, schimbăm periuțele la timpul cuvenit, folosim dispozitive de curățare interdentară (ață, periuțe fine), ne aprovizionăm cu consumabile cabinete stomatologice de calitate și mai facem ceva, ce el pare să nu fi aflat încă: folosim ape de gură. La fel de importante ca periajul dentar, pe care îl completează fără să-l și înlocuiască! Și fie că le folosim doar pentru prospețimea respirației sau albirea dinților (apele cosmetice), fie preventiv, fie curativ (la recomandarea exclusivă a medicului curant), ele nu lipsesc de pe etajera din baie și au intrat deja în rutina zilnică. Pentru că noi știm cum să prevenim neplăcuta situație în care, vai!, gura nu ne-ar mai mirosi a flori și niciun băiat modern n-ar mai dori să ne sărute tot de câte trei ori… 🙂

***

Cum alegem o apă de gură

Piața abundă în mărci de ape de gură cu formule diverse: cu alcool, cu clorhexidină, cu fluor, cu uleiuri esențiale, cu peroxizi, fiecare cu plusurile (pentru unele nu există suficiente studii care să demonstreze că beneficiile ar putea compensa riscurile) și cu minusurile lor. Dar, ca în orice alt domeniu, informarea este pasul inteligent, iar producătorul, formulele și prețul sunt principalii indicatori de calitate.

Recomandare Catchy este apa de gură Curasept, produsă de brandul elvețian Curaprox. Un fel de rege al produselor de îngrijire orală. Citiți indicațiile, dar întrebați-vă dentistul despre acest brand. Gura voastră, nu uitați, merită ce e mai bun.

curasept

Apele de gură CURASEPT, cu clorhexidină, fără alcool și cu sistem împotriva modificării culorii dinților (ADS – anti discoloration system). 

Curasept perio – destinată controlului chimic al plăcii dentare și Curasept implant, destinată perioadei post-chirurgie.

Singurele ape de gură cu clorhexidină care nu îngălbenesc dinții!Citiţi şi

Viața e prea scurtă ca să nu putem zâmbi mai des

Își savuraseră pielea, buzele și aroma, dar încă nu merseseră de mână pe stradă

La mulți ani, prietenul meu de-o viață!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Simona / 13 June 2018 13:14

  Apele de gură CURASEPT, cu clorhexidină, fără alcool și cu sistem împotriva decolorării dinților

  Poate voiai sa spui “impotriva COLORARII”, nu decolorarii dintilor, stiut fiind faptul ca acel compus, clorhexidina , coloreaza tranzitoriu maroniu dintii. In rest, deacord cu articolul, cu mentiunea ca orice apa de gura cu clorhexidina e ok, nu doar cea careia ii faceti reclama

  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Cârlan / 15 June 2018 13:19

   1. nu orice apă de gură cu clorhexidină este ok, tocmai din cauza efectului de “discoloration” – modificarea culorii dinților.
   2. Curasept este singura de pe piață cu ADS – anti discoloration system. De aceea am recomandat-o.
   Mulțumim pentru comentariu.

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro