Femeia violată de trupele lui Gaddafi, azil în România

7 June 2011

Femeia care a dărâmat un tabu, fiind prima care a avut curajul să denunţe trupele loiale lui Muammar Gaddafi, liderul Libiei, pentru atrocităţile de natură sexuală comise, a ajuns aseară la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara. Eman al-Obeidy, femeia care a povestit ziariştilor străini din Tripoli cum a fost violată de soldaţii din trupele lui Gaddafi, va sta la Timişoara aproximativ şase luni, până i se va găsi o ţară de adopţie unde să poată trăi în siguranţă.

Pe 26 martie 2011, Eman al-Obeidi, în vârstă de 29 de ani şi absolventă de Drept, a intrat în restaurantul hotelului Rixos din Tripoli, unde erau cazați jurnaliștii internaționali, pentru a le povesti ororile la care a fost supusă de către soldații lui Gaddafi. Potrivit acesteia, trupele libiene loiale lui Gaddafi au bătut-o şi au violat-o în grup, din cauză că era din Benghazi, unde se afla conducerea rebelilor. Femeia a povestit cum, timp de 2 zile, soldații au legat-o, au defecat și urinat pe ea și au violat-o.

În câteva clipe, echipa de securitate a hotelului și soldații colonelului Gaddafi au dat buzna în hol, încercând să o imobilizeze. Două femei i-au pus pe cap un sac, iar soldații îi țineau mâinile strâns la spate. Adepții lui Gaddafi încercau să înăbușe fiecare gest al femeii, care a continuat să își spună povestea în fața camerelor pornite de jurnaliștii stupefiați. A fost scoasă din hotel cu forța, iar cei care încercau să o apere au fost înlăturați brutal.

A reuşit până la urmă să fugă din Libia, a ajuns în Tunisia, unde a îmbrăcat costumul berberilor, pentru a nu fi recunoscută, şi a ajuns în Qatar, de unde a continuat traseul spre România, asistată de UNHCR.

Sursă ştireCitiţi şi

De ce nu zâmbește Angelina pe coperta revistei ELLE

Angelina merge mai departe!

Wonderwoman sau Cum să te sinucizi literar

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
640 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro