Femeia violată de trupele lui Gaddafi, azil în România

7 June 2011

Femeia care a dărâmat un tabu, fiind prima care a avut curajul să denunţe trupele loiale lui Muammar Gaddafi, liderul Libiei, pentru atrocităţile de natură sexuală comise, a ajuns aseară la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara. Eman al-Obeidy, femeia care a povestit ziariştilor străini din Tripoli cum a fost violată de soldaţii din trupele lui Gaddafi, va sta la Timişoara aproximativ şase luni, până i se va găsi o ţară de adopţie unde să poată trăi în siguranţă.

Pe 26 martie 2011, Eman al-Obeidi, în vârstă de 29 de ani şi absolventă de Drept, a intrat în restaurantul hotelului Rixos din Tripoli, unde erau cazați jurnaliștii internaționali, pentru a le povesti ororile la care a fost supusă de către soldații lui Gaddafi. Potrivit acesteia, trupele libiene loiale lui Gaddafi au bătut-o şi au violat-o în grup, din cauză că era din Benghazi, unde se afla conducerea rebelilor. Femeia a povestit cum, timp de 2 zile, soldații au legat-o, au defecat și urinat pe ea și au violat-o.

În câteva clipe, echipa de securitate a hotelului și soldații colonelului Gaddafi au dat buzna în hol, încercând să o imobilizeze. Două femei i-au pus pe cap un sac, iar soldații îi țineau mâinile strâns la spate. Adepții lui Gaddafi încercau să înăbușe fiecare gest al femeii, care a continuat să își spună povestea în fața camerelor pornite de jurnaliștii stupefiați. A fost scoasă din hotel cu forța, iar cei care încercau să o apere au fost înlăturați brutal.

A reuşit până la urmă să fugă din Libia, a ajuns în Tunisia, unde a îmbrăcat costumul berberilor, pentru a nu fi recunoscută, şi a ajuns în Qatar, de unde a continuat traseul spre România, asistată de UNHCR.

Sursă ştireCitiţi şi

Înapoi în anii nopților magice

România moare. Cui îi pasă?

Limba română e pe cale de dispariție

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro