Fiul jurnalistei asasinate continuă lupta mamei

18 October 2017

Mesajele postate pe Facebook de Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei malteze ucise pe 16 noiembrie, jurnalist și el:

-„Nu voi uita niciodată, cum alergam spre infernul de pe câmp, încercând să găsesc o cale să deschid uşa. Claxonul maşinii încă suna. Am ţipat la doi poliţişti care au apărut cu un singur extinctor. Ei se uitau la mine. “Ne pare rău, nu mai putem face nimic”, a spus unul dintre ei. Nu a fost o crimă obişnuită şi nu a fost tragedie. Când e sânge şi foc în jurul tău, acesta este război. Suntem oameni aflaţi în război contra statului şi crimei organizate, care au devenit de nedespărţit.”

jurnalista-malteza-asasinata

 „Mama mea a fost asasinată pentru că a apărat statul de drept de cei care voiau să îl încalce. Dar a fost o țintă și pentru că era singura care făcea acest lucru. Asa se întâmplă când instituțiile statului rămân fără putere: singura persoană care mai luptă este un jurnalist. Ceea ce face ca e să fie prima asasinată.”

„Câteva ore mai târziu, în timp ce clovnul de premier făcea declarații în parlament despre un jurnalist pe care l-a demonizat și hărțuit vreme de peste un deceniu, unul dintre polițiștii care ar trebui să investigheze asasinatul, Ramon Mifsud, a postat pe Facebook: Fiecare primește ceea ce merită, balego! Sunt fericit!”. Cam aici suntem: un stat mafiot în care îţi poți schimba sexul pe cartea de identitate (îți mulțumim, Doamne, pentru asta!), dar unde ești spulberat pentru că îți exerciți drepturile fundamentale. Cum am ajuns aici?”Citiţi şi

Anatomie d’une chute / Anatomy of a Fall

Killers of the Flower Moon

Ragtime

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro