Gargară cu educația

19 July 2021

Șapte ani a durat pentru echipa Iohannis (compusă din personaje mai misterioase decât Yeti, nu e voie să știe pulimea cine ce a făcut în acest “proiect”) ca să screamă “România educată”, un nimic, dar un nimic cu moț, frumos, românesc.

Marele proiect al lui Iohannis – România educată – este, previzibil, o salbă de platitudini, constatări banale. Trădează o lipsă clară de direcție și o imensă nepăsare drapată într-un splendid rumeguș de limbă de lemn. Viziune zero.

Comparat cu proiectul lui Miclea de acum 14 ani deja, “România educată” e o glumă, o gogoriță de imagine, o bună ocazie pentru președinte să mai apară în poze, o schemă de alba-neagra care încă mai merge pentru că vlahii au memoria istorică a guguștiucului.

Și în tot acest timp, în epoca Iohannis, educația a primit sume tot mai mici, ridicole, din PIB. N-ar fi de mirare să aflăm într-o zi că, gata, nu se mai face deloc școală la carpato-danubiano-pontici, în timp ce președintele treanca-fleanca de pe prompter cu “România educată”, dar pe litere, ușor, ca preșecolarii. 

Băsescu, așa cum a fost el, și n-a fost bine, a reușit totuși să creeze o dezbatere reală cu privire la direcția Educației în România, a adus la aceeași masă specialiști care au conturat un plan (care, desigur, că nu ne-a dus nicăieri, dar măcar a existat cu adevărat). Bașca, educația primea, în procente, de trei ori mai mulți bani din PIB decât în ziua de azi. 

A mai stricat și opera omului care n-a făcut niciodată nimic

Președintele Iohannis, profesor la bază, ar fi putut să iasă din istoria vlahilor direct către sinecura de la Bruxelles rămânând în amintire drept omul care n-a făcut niciodată nimic, era mai cinstit așa. 

Acum ne lasă și o maculatură costisitoare, cu termene pentru următorul deceniu, când și el și guvernul său vor fi amintiri urâte și va veni din nou la putere “stânga”, să îngroape România și mai adânc în datorii, discurs penibil-naționalist și irelevanță internațională. Ciudată “strategie”.

Pe românește, “România educată” a fost o țeapă, după chipul și asemănarea președintelui. O țeapă cu mofturi și pretenții de conte, dar tot o țeapă. Un sac de cartofi vândut drept bolid de lux – asta a fost marele proiect, un fâs epocal. De care, fiind totuși români, evident că nici măcar nu ne pasă.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt femeie de vânător

Suntem în trenul care trebuie, dar direcția e greșită!

Alba – neagra cu sufletele și mințile copiilor din România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Andrei / 22 July 2021 3:10

  La noi cam toate sunt o gargara, din pacate suntem inca prea multi care halim vrajeli..

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro