Gata cu leacurile băbeşti neautorizate!

6 May 2011

Începând cu 1 mai a intrat în vigoare Directiva Europeană care hotărăşte că doar ierburile medicinale şi produsele naturiste din ingrediente care au fost înregistrate şi autorizate după criteriile europene au voie să mai rămână pe piaţă.

Această directivă a fost adoptată de Consiliul şi de Parlamentul European pe 31 martie 2004, şi, până la implementarea ei, producătorii au avut un răgaz de şapte ani să-şi înregistreze şi autorizeze produsele. Dacă nu au făcut-o, acestea nu mai pot apărea pe piaţă după 30 aprilie. 

“Unele plante conţin într-adevăr substanţe care ar putea fi folosite la tratarea diferitelor afecţiuni. Produsele medicinale fabricate din aceste substanţe sunt cunoscute ca produse naturiste, dar, deşi sunt naturale, ar putea conţine şi substanţe dăunătoare organismului. De aceea, produsele sunt protejate de legislaţia farmaceutică, al cărei scop este acela de a veghea la siguranţa, eficacitatea şi calitatea produselor medicinale”, a declarat John Dalli, Comisar European pentru Sănătatea şi Protecţia Consumatorilor.

Cine doreşte să înregistreze o anumită plantă sau produs trebuie să furnizeze o documentaţie care să ateste faptul că produsul nu este dăunător în anumite condiţii de utilizare şi să aducă dovezi care să arate că plantele au fost folosite cu succes în tratarea diferitelor afecţiuni în ultimii 30 de ani, dintre care ultimii 15 ani, în Uniunea Europeană.

Vi se pare o directivă bună sau o exagerare?Citiţi şi

România moare. Cui îi pasă?

Alimentația în ritmul anotimpurilor

Scârbă – Despre cum se face “dreptate” la români

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro