Gata, s-a înfăptuit și “România Educată”

6 July 2023

Superb epilog la acest deceniu de impostură: președintele
pretinde că și-a îndeplinit “angajamentul”. Profesorul preferat al doctorilor plagiatori e în lumea lui.

Deunăzi, președintele (ales de două ori!) Klaus Iohannis atingea o nouă culme a delirului în public.

Spicuiesc din declarația sa referitoare la “România Educată”: „România Educată” este, de astăzi, un angajament îndeplinit! Acest proiect al meu de suflet, o prioritate a mandatelor mele, devine realitate prin intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, pe care le-am promulgat astăzi. Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect. Educația bazată pe valori ajunge, așadar, în centrul interesului public.

Asta în timp ce învățământul din România în deceniul Iohannis s-a degradat permanent.

Iar căderea va continua și după ce – din fericire – Iohannis va ajunge doar o amintire (sumbră amintire!) a drumului nostru prin democrație.

Iohannis chiar crede că a reformat învățământul românesc? Că e un Spiru Haret?

E atât de decuplat de realitate încât nu pricepe că marile probleme ale învățământului românesc – inechitățile, gradul de analfabetism funcțional, abandonul școlar, profesorii nepregătiți, programa învechită – au rămas neabordate?!

Nu ajunge până la acest președinte autosuficient niciun ecou al vocilor din sistemul de educație care urlă-n deșert că legile educației sunt o catastrofă?

O pălărie prea mare

Mai degrabă știe, dar nu-i pasă. Iohannis a dovedit că e inadecvat, dar asta nu l-a făcut mai puțin fudul sau țâfnos.

De un deceniu încoace nu reușește să spună perioadă, ceea ce ar fi izbutit și un preșcolar. Are același vocabular sărac, de maxim o sută de cuvinte, dintre care au dispărut recent până și atenția și îngrijorarea.

Iohannis a fost fie un banal șarlatan politic (a adus la guvernare mai mulți premieri pe-se-de decât Iliescu), fie păpușa de cârpe a altor interese (fățiș contrare “interesului național”).

Citiți Românii și educația

“România Educată” a fost o gargară, o țeapă cât se poate de românească. Un proiect necesar, născut târziu și mort. Cu splendida morgă a președintelui imun la ridicol, a devenit și mai mult: o flegmă în ochii milioanelor de naivi care au crezut că, măcar la învățământ, profesorul Iohannis s-ar pricepe. S-a priceput doar să țină de catedră, gest care-i rezumă exact caracterul. Carevasăzică, dragi români: ghinion!

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

 

 Citiţi şi

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Portretul robotului

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro