Gioconda 3D şi peste 160 de alte opere ale lui Da Vinci la Luvru – o expoziție pregătită timp de 10 ani

7 November 2019

Muzeul Luvru găzduieşte de mai bine de o săptămână o expoziţie impresionantă dedicată marelui pictor şi inventator renascentist Leonardo Da Vinci. Vizitatorii vor putea admira sub acelaşi acoperiş 162 de opere ale maestrului italian, manuscrise sau schiţe, în ceea ce este fără dubiu cel mai mare eveniment de acest gen din istorie.

Până la deschiderea oficială, fuseseră rezervate peste 260.000 de bilete şi este de aşteptat ca până pe 24 februarie 2020, data încheierii acesteia, numărul total de vizitatori să depăşească nivelul de 1,42 de milioane de persoane care au venit să admire expoziţia Tutankhamon.

Dintre zecile de tablouri realizate de Da Vinci, pot fi admirate şi 11 dintre operele care au precedat crearea Giocondei, dar şi alte 20 de picturi care au fost atribuite de specialişti artistului italian. Vizita se va încheia cu Gioconda 3D, deoarece aceasta va fi integrată într-un spectacol virtual tridimensional cu ajutorul tehnologiei VR.

Organizatorii au reuşit, după lungi negocieri cu reprezentanţii Galeriei Academiei din Veneţia, să includă în expoziţie şi Omul Vitruvian, unul dintre cele mai cunoscute desene ale lui Da Vinci. Chiar şi aşa, din motive de conservare, acesta va fi expus numai două luni. De altfel, pentru realizarea expoziţiei a fost necesară o muncă asiduă, care s-a întins pe nu mai puţin de 10 ani, iar în acest interval s-au purtat discuţii cu mai multe persoane şi instituţii, printre care Regina Angliei, British Museum, Vatican şi mai multe muzee italiene.

SursaCitiţi şi

Iubirea moare uneori și în Paris

„Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă”

Gândurile, ce pierdere de vreme!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro