Globul nostru de cristal

30 January 2011

Meseria sufletului meu este de a-mi proteja inima în cel mai puternic mod posibil, de a o ajuta să trăiască în această lume, nu pentru o iubire de rând, una de vară sau una fără noimă, ci pentru acea mare și definitivă iubire, trăită dincolo de Porţile Fericirii. De a o alina atunci când suspină, de a o înveli, atunci când îi e frig, de a o încuraja, când îi e teamă, de a o îmbăta cu speranţă, îmbrăţişând-o, într-o cădere.

Există în viaţa mea bucăţi de timp care nu seamănă cu nimic din ce am trăit până atunci. Sunt ore lungi şi adânci, momente intense, clipe al căror ritm se schimbă şi se înalță peste toate regulile, fărâme de iubire în fărâme de cuvinte, bătăi de inimă bucuroasă.

Amintirile mele dintr-un astfel de timp au în ele parfum de legendă şi de vis trăit cu ochii deschişi, un curcubeu ce îşi schimbă culorile în timp şi spaţiu. Şi pun la un loc parfumul, legenda şi culoarea, le închid într-un glob de cristal numai al nostru.

Îmi doresc cu ardoare ca în viaţa mea să fie cald şi să se facă răcoare. Să fie răcoare şi să se schimbe-n cald. Să  plâng, apoi să tac, să sper, să râd. Să-mi ating obrazul răcorit şi să nu simt lacrima. Să te iubesc, să te iubesc mai mult…

… Să ştiu că există şi în viaţa ta ore lungi şi adânci, adevăruri înalte, momente care valorează cât ani întregi, bătăi de inimă bucuroasă, pe care le strângi în globul nostru de cristal.

Ştiu sigur că doar sufletul meu îmi poate convinge la un moment dat inima să viseze frumos şi să zâmbească în vis, dându-şi seama că e de fapt… realitatea din globul nostru de cristal.Citiţi şi

Ce fac eu de mult nu se mai numește curaj, ci nebunie

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alina / 13 November 2023 9:43

  Superb descrisa dorinta profunda a sufletului nobil. Felicitari! Azi stim, cautarea spirituala incepe cu necesitatea simtita de iubire adinca. Si-apoi incepem sa cautam si ne gasim pe noi insine. Gasim tot universul in corpul si inima noastra.

  Reply
 2. GABRIELA ROMARIA / 31 January 2011 16:37

  Vai ce frumos ai scris… ma face sa visez acum. Multumesc pentru inspiratie.. tocmai ma duceam sa ma arunc in cada plina cu spuma si cu apa calduta…cu iuiuri aromatice,(aici MIRELA, stie mai bine de ce fel, ca este experta in domeniul asta! 🙂 ) apoi, o sa imi iau un pahar de sampanie pe care il beau doar in vis, cu barbatul “ideal” care a fost atat de bland cu mine stiind sa imi stearga de pe ochi, de pa fata, chiar si acea lacrima, INVIZIBILA… IL ADOR, oricine ar fi el… 😉 MICUTUL! 🙂

  Reply
 3. Claudia / 31 January 2011 13:59

  Interesanta ideea articolului, bravo:))Imi place.

  Reply
 4. Vera / 31 January 2011 11:07

  Citez: “Îmi doresc cu ardoare ca în viaţa mea să fie cald şi să se facă răcoare. Să fie răcoare şi să se schimbe-n cald. Să plâng, apoi să tac… ” Sa inteleg ca este recomandabil sa razi si sa plangi, sa iubesti si sa fii dezamagit, sa fii iubit? Si eu cred la fel si nu mi-e frica de dinamica asta pana la un moment dat cand voi avea nevoie de un echilibru mai stabil. Dar nici atunci nu e bine sa fii dependent prea mult de el ca dupa cum stim echilibrele devin fragile usor cand e vorba de oameni.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro