Greta’s TIME – a great time

12 December 2019

Câștigătorii votului au fost demonstranții din Hong Kong care au ieșit în stradă în ultimele șase luni pentru o mai mare autonomie față de China. Ei au fost votați de mai mult de 30% dintre cei 27 de milioane de oameni care au participat la sondajul organizat de revista TIME pentru desemnarea Persoanei Anului 2019. Dar editorii revistei TIME au fost cei care au decis cine va fi pe coperta revistei anul acesta – și alegerea lor a fost Greta Thunberg (16 ani!), activista pentru conștientizarea schimbărilor climatice și a încălzirii globale. Au considerat ca a generat mai multă influență la nivel global.

Pe lista candidaților la acest titlu au fost nume “mari”, îi vedeți în acest colaj foto.

Pe lista scurtă au rămas mai puțini:

Lista finală s-a redus la cinci candidați:

Nancy Pelosi, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Donald Trump, Greta Thunberg, Protestatarii din Hong Kong și The Whistleblower, ofițerul CIA cu identitate necunoscută care a condus prin dovezile trimise la procedura de punere sub acuzare a președintelui american.

În final, a câștigat Greta, iar Donald a reacționat așa:

Activiștii care au protestat în toată lumea legat de schimbările climatice au ocupat și ei un loc onorabil în sondaj, al doilea, fiind votați de mai mult de 4,5% dintre cititorii revistei TIME.

Keanu Reeves, care a adunat o bază de fani atât de mare și de dedicată încât au creat o petiție pentru ca actorul să fie desemnat persoana anului 2019, a ocupat locul al treilea cu ceva mai puțin de 4,5% dintre voturile exprimate de cititori. Câștigătorul de anul trecut, BTS (sud-coreeni, cea mai mare formație de băieți din lume, stilul K-pop) a fost pe locul 4, cu 4% din voturi.

N-ar fi arătat rău pe coperta TIME 🙂

În 2018, titlul a fost acordat jurnaliştilor care au fost persecutaţi sau ucişi pentru articolele lor, cum ar fi Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, condamnaţi de Guvernul din Myanmar, şi Jamal Khashoggi, onorat postum.

Vedeți și alegerile din 2011, 2012, 2017.

Publicaţia americană Time desemnează o personalitate a anului începând din 1927. De-a lungul timpului, acest titlu a mai revenit unor personalităţi precum Angela Merkel, papa Francis, Barack Obama, Mark Zuckerberg şi Vladimir Putin. De-a lungul timpului, titlul a mai fost acordat şi unor persoane ca Adolf Hitler (1938), Iosif Stalin (1939 şi 1942), Nichita Hrusciov (1957) sau Aiatolahul Khomeini (1979). În ciuda titulaturii, au fost mai multe grupuri de oameni desemnate “persoana anului”, aşa cum a fost cazul în 2014. Atunci, „Combatanţii Ebola”, adică medicii, infirmierele şi celelalte persoane care luptau împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest, au primit acest titlu.Citiţi şi

Dacă Alexandra Grant poate, și eu pot

“Putea să-și găsească o femeie mult mai frumoasă, nu pe asta, și urâtă și bătrână”

How DARE you?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro