Hazel Bishop, inventatoarea rujului rezistent la sărut

17 August 2023

V-o prezint pe Hazel Bishop, chimistă și femeie de afaceri americană (17 august 1906 – 1998) care a inventat💄rezistent la sărut. Fără urme. 💋

În reclamă scrie: rămâne pe tine, nu pe el.

Noul ruj nu lăsa urme pe tot ce atingeai cu buzele – pe propriii dinți, pe cești, pahare, țigări, alte buze, gulere de cămăși… era sigur.

Inventatoarea, încercând rujuri.

Avantajul lui Bishop în acest domeniu al produselor cosmetice a fost că, spre deosebire de chimiștii bărbați, ea le și folosea.

Până în 1949, ea a găsit soluția – un ruj care nu era iritant, nu usca și nu crăpa buzele, și care stătea “lipit” de ele, nu se transfera.

În 1950, cu ajutorul unui investitor, a reușit să-și înființeze propria companie, Hazel Bishop Inc., care a fabricat rujul.

Când a fost pus în vânzare la un dolar tubul (echivalentul a 10,5 dolari azi), Lord & Taylor și-a vândut stocurile în prima zi. Această popularitate agresivă a declanșat „războaiele rujului de buze”, în care companii de cosmetice consacrate, cum ar fi Revlon, au încercat să reproducă succesul lui Bishop.

În 1951, noul ruj devenise al doilea cel mai popular produs în America și a inspirat mulți imitatori.

„Îmi face plăcere să-i văd pe toți ceilalți producători de cosmetice urmându-mi exemplul”, a spus „modest și blând” chimista. În același an, ea a apărut singură pe coperta Business Week – prima femeie care a făcut acest lucru!

Dar culmea a fost că Bishop a trebuit să poarte un război al rujurilor chiar în propria companie! Deși afacerea era înfloritoare, acționarii au dat-o afară. Vă sună cunoscut? În spatele lor, Raymond Spector, un profesionist din publicitate, care o ajutase să-și lanseze compania și fusese plătit în acțiuni ale companiei. O dispută nefericită între ea și Spector a dus la un proces și la pierderea poziției în companie.

Dar până în 1954, când procesul a fost în sfârșit soluționat, ea deja trecuse mai departe. Și a avut o carieră lungă și de succes, în anii 1960, activând ca agent de bursă specializat în acțiunile companiilor de cosmetice. Cine știa mai bine decât ea cum e cu cosmeticele?

Citiți și “Rujul te face mai femeie”

Acest articol deschide seria de șapte povești ale unor femei obișnuite, din cele pe care le-ați întâlnit deja, șapte femei frumoase care găsesc și timpul ca să arate… simply gorgeous! 🙂 A doua poveste, aici. A treia, aici. A patra, aici. A cincea, aici. A șasea, aici. A șaptea, aici.Citiţi şi

Tendințe pentru culorile de ruj în 2023

Paşii pentru un machiaj perfect al buzelor

Maia Morgenstern: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri: ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro