Maia Morgenstern: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

9 July 2022

Despre rușine, asumare, acceptare, într-o postare a Maiei Morgenstern (60 de ani), ca un manifest al femeilor “de o anumită vârstă”. 

Citiți și Profesia? Bineînţeles – Doamnă!

“Ar trebui să mă rușinez. Sau măcar să resimt o oarecare jenă: Cum poți să… ?

Sau: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

Din adolescență sau poate chiar mai devreme. E rușine: e rochița prea scurtă, se văd chiloțeii. Apoi mijeau sânii: stăteam cocoșată, adunam umerii de rușine, de parcă ar fi fost pericol să nu împung lumea cu mugurașii ăia dureroși. Stai și tu mai așa, să nu se vadă, să nu sară în ochi. Și în general, bine ar fi să porți sutien, să știi! Bine, rău, sănătos sau nu, pune hamul ăla cu sârme, îmbracă-te cu harnașamentul ăla cu balene, că altfel e rușine.

Foto:Oana Monica Nae

Apoi a trebuit să mă rușinez cu pilozitatea/părul care avea netrebnicia să crească în locuri nedorite. Cum ieși așa pe stradă? Ai două opțiuni: ceară fierbinte sau lama de ras. Tertium non datur. Primele arsuri pe picioare și pe corp.

Picături de sânge și pete roșii, apoi vinete. Și sprâncenele, sprâncenele sunt prea groase. Smulge! Smulge-le! Păcat. Doare. Mă doare! Suferă baba la frumusețe. Aveam 13- 14 ani.

Apoi e rușine cu ridurile, cu vergeturile de la naștere, cu kilogramele în plus, depus(e) tocmai unde nu trebuie. Ce rușine cu pielea lăsată!!! Ascunde, Ascunde. Trage, întinde, Smulge. Umflă, strânge. Lenjerie modelatoare, că altfel e rușine.

Și acum??? Tălpile astea deformate, labele picioarelor?!? Monturile alea dizgrațioase? De-a dreptul scârboase. Degetele alea strâmbate de încălțămintea fashinon/la modă?!?! Cum să lași așa ceva la vedere. Ascunde. Ascunde. Ascunde.

Și pune centura. Dă cu ruj și cu rimel. Ustură ochii: nu contează. Vopsește părul: cărunt e rușine. Te îmbătrânește!”

Mulțumim, Maia!Citiţi şi

Noutăți pentru păr și piele: FORCAPIL® Mască reparatoare cu cheratină și BIO-OIL® Loțiune de corp

10 lucruri despre care nu înveți nici la școală, nici acasă

Lansare URIAGE cu iz franțuzesc în grădina Ambasadei Franței din România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro