I-am lăsat pe alții să ne învețe cum să iubim

20 February 2018

„Trebuie să fie așa și să facă așa… trebuie să arate așa și pe dincolo… trebuie, trebuie, trebuie”

Așa sună iubirea în jurul meu.

Și dacă nu mai trebuie să fie, ci trebuie să fim, să facem?

Dacă adevărata iubire se ascunde în noi? Poate că, dacă am învăța să ne iubim pe noi și să căutăm o iubire complementară, iară nu invers, lucrurile ar sta diferit.

Te-ai gândit vreodată dacă vrei să fii iubit sau dacă vrei să fii iubit cum ți se spune că ar trebui? Te face mai fericit monogamia unui om fără pasiune sau pasiunea unui om poligam? Te atrage mai mult principialitatea unui om nefericit sau neprincipialitatea unui om fericit? Te împlinește mai mult siguranța unui om fără haz sau spontaneitatea unui om nesigur? Niciunul din răspunsuri nu e greșit.

I Love You Graffiti on Wall

sursă foto: time.com

Nu există iubire greșită, nu există oameni greșiți, nu există fericire prestabilită… există doar alegerea iubirii în pofida unor limite și reguli impuse de societate. Dacă privești adânc în tine, fiecare om pe care l-ai ales în funcție de niște criterii gândite general și netrecute prin propriul filtru al sinelui, a ajuns să te rănească. Pentru că ai ales în funcție de ce și s-a spus sau ce ai auzit că înseamnă iubirea. Suntem programați să iubim ce vedem în iubirea altora, încă de când ne naștem. Suntem educați de doi oameni care se iubesc mai mult sau mai puțin și căutăm fericirea noastră în fericirea sau nefericirea lor. Apoi trăim în jurul unor oameni care fac același lucru și, din nou, căutăm fericirea noastră pe baza nefericirilor lor, adică a fericirii sau nefericirii părinților lor. Și tot așa, căutăm sensul iubirii în alții, fără a vedea dorința evidentă ce se ascunde după pereții lor, în noi.

Iară… tu de ce fel de iubire ai nevoie? Dacă privești în adâncul tău, fără a-ți instala extensiile (ne)fericirii altora, pe tine ce te face fericit?

Cândva, cineva mi-a spus că adevărata iubire nu e pentru că e frumos, deștept, șarmant, ci ca să… ca să construim ceva împreună.

Guest post by Clara

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

De optzeci de ori Joan Baez

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro