We Will Always Love You

catchy

12 February 2012

Pe pagina de wikipedia a cântăreţei Whitney Houston scrie “This article is about a person who has recently died.” 
Avea 48 de ani. I se spunea “The Voice”. “Queen of Pop” a anilor ’90. A fost mezzo-soprana plasată în 2008, de Rolling Stone pe poziţia 34 în topul celor mai mari 100 de cântăreţi ai tuturor timpurilor. A treia în topul MTV 22 Cele mai mari voci. A şasea în topul 100 al Celor mai buni vocalişti pop făcut de revista online Cove. În 2009, Guinness World Records o declara cea mai premiată artistă a tuturor timpurilor: două premii Emmy, şase premii Grammy, 30 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, din cele 415 primite de-a lungul carierei până în 2012. Whitney Houston a fost una dintre cele mai bine vândute artiste – peste 170 de milioane de albume cumpărate de fani din toată lumea. Aproape că nici nu te mai miri dacă afli că mama ei a fost cântăreaţa de gospel Cissy Houston, că Whitney era verişoara Dionnei Warwick şi fina Arethei Franklin.
Ciudat, sau nu, cele mai puternice piese încep cu “I” – I Have Nothing, I Look To You, dar cea mai cunoscută a rămas I Will Always Love You. Scris, înregistrat şi făcut #1 country hit pentru prima dată de Dolly Parton. După ce l-a interpretat în filmul Best Little Whorehouse in Texas, cântecul a ajuns din nou #1. Whitney l-a înregistrat şi i-a adus pentru a treia oară gloria. Este cântecul în care artista foloseşte admirabil tehnica numită melisma.

End of story Citiţi şi

Cinci ani fără ea…

S-a întâmplat pe 9 august

Whitney Houston – era “scris” în stele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
691 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro