Îmbrățișarea care a încălcat protocolul

4 November 2019

În noua ei carte, intitulată The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, croitoreasa şi prietena Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Angela Kelly, dezvăluie detalii interesante despre ce înseamnă să  lucrezi la o curte regală.

În scrierile sale, autoarea a inclus şi amănunte despre celebra îmbrăţişare dintre regină şi fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama. Momentul din 2009 a rămas în istorie, după ce aceasta din urmă a încălcat protocolul ce prevede absenţa oricărui contact fizic cu monarhii, cu excepţia strângerii de mână.

La acea vreme au existat suspiciuni că regina ar fi fost supărată din cauza gestului, însă Angela Kelly explică în cartea sa că a simţit exact contrariul. “Regina Elisabeta are capacitatea de a face pe oricine să se simtă relaxat în prejma ei, încât uneori îţi vine instinctiv să fii mai apropiat de ea, exact aşa cum s-a întâmplat şi cu Michelle Obama în timpul vizitei de stat pe care a avut-o în 2009, alături de soţul ei, Barack Obama.

Multe s-au spus despre interacţiunea dintre Michelle şi Majestatea Sa, în care aceste două femei remarcabile au împărtăşit o căldură reciprocă, abandonând protocoalele şi ţinând fiecare o mână pe spatele celeilalte. În realitate, acesta a fost un gest instinctiv din partea reginei, prin care şi-a arătat aprecierea şi afecţiunea faţă de o femeie precum Michelle. Or, un gest ca acesta nu poate fi inclus în niciun protocol”.

Citiţi şi Cum nu i-am scris Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a

SursaCitiţi şi

Sunt atâția Virgili în lumea asta mare…

Natură moartă cu femeie

Bufonade

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro