În Italia, măsuri excepționale după 79 de pacienți contaminați cu coronavirus și două decese

23 February 2020

Prim-ministrul italian, Giueseppa Conte, a anunțat sâmbătă seară planul de urgență, în urma creșterii numărului de cazuri la 79 și a morții celor doi cetățeni italieni în urma infectării cu coronavirus. 12 orașe din regiunile Lombardia și Veneto din nordul Italiei au fost “închise” (au intrat în carantină), autoritățile cerându-le celor 50.000 de locuitori să rămână în case pentru a preveni răspândirea gripei. Intrările și ieșirile în/din aceste orașe au fost interzise, trenurile nu mai opresc în aceste stații, școlile și activitățile sportive au fost suspendate, iar poliția va avea autoritatea să asigure respectarea acestor măsuri.

Până în prezent, coronavirusul care a apărut anul trecut în provincia chineză Hubei (unde s-au înregistrat 76.392 îmbolnăviri și 2.348 de decese) s-a răspândit în alte 26 de țări (cu un număr total de 1400 de îmbolnăviri și 11 decese).

Autoritățile sanitare chineze au raportat sâmbătă, 22 februarie, o descreștere a ratei deceselor și a noilor îmbolnăviri. Coreea de Sud a raportat al treilea cel mai mare număr de îmbolnăviri după China (550) și vasul de croazieră Diamond Princess din largul coastelor Japoniei (600).

Vestea bună totuși este că rata deceselor se menține mică, iar cei mai mulți contaminați dezvoltă simptome blânde (febră, oboseală, tuse uscată) și se recuperează rapid.

SursaCitiţi şi

Salutări din Lombardia, Veneto și Puglia

Salutări din Sicilia Orientală

Salutări din Lombardia

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro