În spatele unei femei supărate stă un bărbat care habar nu are cu ce a greşit

20 January 2018

dan orgaExistă două teorii despre cum să te cerţi cu o femeie. Niciuna nu funcţionează…

Și cum ar putea, oare, să se întâmple aşa ceva? Vă amintiţi când aţi auzit ultima oară o femeie susurând: „Da, dragul meu, aşa este cum spui tu!”? Nu-i așa că, instant, ați început să recitați din Eminescu –  „trecut-au anii ca nouri lungi pe şesuri”? Până şi ecoul, fenomen natural care are întotdeauna ultimul cuvânt, inclusiv cu o femeie, mai spune din când în când: „Da, draga mea, așa e cum spui tu!” Asta pentru că și el a aflat de studiul acela care a demonstrat că femeia are dreptate în trei din 10 situații; în celelalte șapte, atâta te bate la cap până îi dai dreptate!

Una din armele redutabile ale femeii într-o dispută este memoria ei extraordinară, care îi permite să scormonească trecutul cu o eficienţă ieşită din comun! La capitolul ăsta, bărbatul nu are nici o şansă de a-i face faţă, explicaţia fiind una foarte simplă: hipocampusul, structura din creier cu rol decisiv în procesul de stocare a informaţiilor este asezonat din plin cu receptori pentru estrogeni aşa încât testosteronul care ajunge acolo stă şi se uită la el ca viţelul la poarta cea nouă, din spatele căreia răzbat cu greu amintirile! În cazul femeii, însă, fiecare receptor mângâiat de estrogeni funcţionează ca o veritabilă sonerie care deschide poarta cu pricina ori de câte ori este nevoie! Iar viața femeii este plină de nevoi, toți bărbații cunosc asta…

femeie suparata

sursă foto: pinterest.com

Vă amintiţi scena aceea memorabilă din „Bruce Almighty” în care Jim Carrey vrea să îşi consulte dosarul vieţii sale şi, în momentul în care trage de fişet, acesta se lungeşte instant pe o distanţă de vreo 20 metri? Se știe că femeia are mii de astfel de sertare care conţin informaţii fără număr, extrem de bine îndosariate pe categorii diverse: viaţă personală, viaţă socială, viaţă profesională etc. La rândul lor, acestea conţin subcategorii foarte bine definite, de genul: „Cele 86 de ori când nu a remarcat că-mi ondulasem părul”, „Momentele lui de indolenţă crasă”, „Nopțile pierdute la bere cu băieţii”, ”De câte ori a uitat să aniversăm primul nostru sărut” etc. Bărbatul are, în schimb, puţine cutii la care apelează, iar preferata lui, cea pe care o deschide cel mai des, este o cutie goală cu un rol esenţial în relaxarea lui interioară.

Informaţia stăpâneşte situaţia, afirmă cei de la SRI, CIA, Mossad, KGB. Femeia nu o spune, dar se foloseşte de ea cu o îndemânare incredibilă! Mai ales că intuiția ei (cea care îi permite să-și contrazică bărbatul înainte ca el să deschidă gura) se alătură invariabil memoriei incredibile cu care a fost înzestrată. Iar când peroraţia femeii se izbeşte, câteodată, brutal de zidul dur format din uluiala, deconcertarea şi enervarea bărbatului (în spatele unei femei supărate stă adesea un bărbat care habar nu are cu ce a greşit…), ea apelează bineînțeles la una dintre cele mai eficiente arme din istoria omenirii: lacrimile… Ori, se ştie că lacrimile femeii sunt mai tari ca acidul…

Pe Dan îl găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Sunt bărbat, nu băiat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro