Instrucţiuni de folosire a fostului iubit

8 September 2015

Draga mea, sper ca aceaste recomandări să nu fi ajuns la tine prea târziu. Nu ştiu a câta iubită eşti după mine, dar scriu cu certitudinea că de acum lucrurile nu se vor mai schimba foarte mult.

Scriu pentru că vreau să nu mă mai întreb dacă e bine, dacă e fericit. Vreau să mă asigur că am făcut ceva pentru asta. Şi îţi scriu pentru că nici mie nu mi-a fost uşor să înţeleg..

Mi-a plăcut să-l descopăr şi n-am să pot să-ţi povestesc toate ecourile lui… poate-ai pleca prea devreme.

În nopţile în care nu poate să adoarmă, mângâie-l pe cap. La început, o să îţi fie greu, că poate şi tu vrei să dormi, dar apoi ai să vrei să-l mângâi chiar şi dacă a adormit deja. Poţi s-o faci, nu se trezește uşor. Doar dimineaţa… Dacă vrei să strige după tine din toţi plămânii, pleacă dimineaţa fără să-l săruţi!

Sunt zile în care nu vrea să vadă, nu vrea să audă… Sunt zile în care vei fi inclusă în lucrurile care îl obosesc. Nu te speria, dă-i spaţiu. Şi nu te purta în oglindă cu el, nu fi orgolioasă! Orgoliul a ucis multe iubiri. Doar lasă-l să existe în imperfecţiunea lui şi iubeşte-l!

Vor urma  zile în care va fi perfect. Zile în care te face să uiţi de toate îndoielile pe care le-ai cunoscut vreodată. Vor fi zile în care îţi va veni să plângi la gândul că ai vrut să pleci într-o dimineaţă fără să-l săruţi.

love

Îi place să fugă şi îi place să aibă unde să se întoarcă. Te rog să faci asta, dacă poţi. Te rog să-l iubeşti, să fii acolo pentru el, dar nu îi arăta asta prea mult. Dacă te implici prea mult, el se simte sufocat şi se sperie. Să nu dai şi să nu ceri!  Aşa e perfect.

Nu îl lăsa doar pe el să se gândească, să se decidă, să propună, dar fii pregătită ca atunci când o vei face tu, el să nu aibă chef..  Iar tu să nu fii dezamăgita. Să mai ai curaj şi entuziam și altădată!

Aaa…și era să uit!… bineinţeles că îţi va reproşa că el nu are de unde să ştie ce îţi doreşti, dacă tu nu spui.

El nu vorbeşte despre relaţie, îi place să lase lucrurile să vină de la sine. Nu ai de ce să îţi faci griji. Dacă e ceva în neregulă, el îţi va spune.

Îţi va spune  într-o zi în care se trezeşte el altfel. Şi afli că, de fapt, tu ai înţeles greşit. Despre care relaţie vorbeşti? El?! A făcut el vreun jurământ?

Vine o zi în care pentru tine va fi haos, draga mea..

… și atunci te vei întreba unde ai greşit.

Ai greşit acolo unde am greşit toate cele de dinaintea ta. Ştiu că nu vrei să recunoşti asta. Ştiu că ai fi vrut să crezi că va fi altfel cu tine.

Cu tine era implicat, cu tine povestea, de tine i se făcea dor în fiecare zi, iar sexul cu tine îi plăcea la nebunie. Și cu noi, cele de care se leapădă.

Dar vezi tu… tu eşti alta, tu eşti altfel… Greşeala e că el e acelaşi.

Guest post by Ramona Ciocan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ea ar fi trebuit să vadă, să știe, să mă vadă

Ce fac eu de mult nu se mai numește curaj, ci nebunie

Viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. ramona / 6 February 2016 13:15

  Ella, cum tii langa tine un om care nu mai vrea sa stea? Nu prea ai cum… poti doar sa-i lasi aripi sa zboare si sa speri ca se va intoarce.

  Reply
 2. ella / 9 September 2015 15:58

  Frumos scris, dar care ar fi ideea daca tot a plecat? unde e substanta?ce conteaza pt tine ce mai face alta cu el?tu spui ca el e acelasi, indraznesc sa te contrazic, el va fi mereu altul in functie de femeia ce-i sta alaturi, si nici tu nu vei repeta cu altul ceea ce ai trait alaturi de el, daca l-ai iubit atat de tare, de ce i-ai dat drumul????????

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro