Jacqueline Kennedy vorbeşte după 50 de ani de la moartea lui JFK (video)

2 September 2011

În acest septembrie, SUA va comemora cinci decenii de când administraţia americană purta numele Kennedy şi la Casa Albă locuia cea mai celebră Primă Doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy. Prilej cu care vor fi difuzate nişte înregistrări audio rămase secrete în tot acest timp.

După asasinarea lui John F. Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, cu excepţia unui interviu acordat revistei Life la o săptămână după tragedie, Jacqueline a păstrat tăcerea asupra vieţii petrecute alături de el. Şi a părut că, odată cu moartea ei, în 1994, s-au pierdut toate amintirile din perioada numită Camelot.

Dar, din fericire pentru istoria lumii, patru luni după tragedie, Jacqueline l-a ales în mare taină pe istoricul Arthur Schlesinger Jr. să vorbească despre viaţa familiei Kennedy la Casa Albă. Casetele cu cele şapte interviuri au fost sigilate şi încredinţate fiicei sale Caroline cu rugămintea de a fi aduse la cunoştinţa publicului la momentul potrivit. Iar momentul a sosit!

Lansarea la postul de televiziune ABC News va fi dublată de apariţia cărţii “Jacqueline Kennedy: conversaţii istorice despre viaţa cu John F. Kennedy” , însoţită de copia celor şase ore şi jumătate de înregistrări originale.

Citiţi şi aici despre Prima Doamnă.

 Citiţi şi

Greutatea dragostei în carate – cele mai scumpe inele de logodnă

Simfonia durerii la Casa Albă – Jackie

“Ziua internaţională împotriva balerinilor”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro