Kate, nu te teme de Diana!

6 February 2014

În 1983, Diana (21 de ani) și Charles plecau într-un turneu de șase săptămâni în Australia și Noua Zeelandă. Frumusețea și eleganța prințesei, dar și micul William, de doar nouă luni, au înmuiat inimile ne-“supușilor” republicani până-ntr-acolo încât în urma referendumului a ieșit că australienii sunt fericiți în Commonwealth (“bogăție comună”) și nu vor independența. Vizita de acum 31 de ani, ca și cea care a urmat în Canada, au fost apreciate ca excelente mișcări ale casei regale britanice pentru a-și crește popularitatea în colonii. Acum, istoria se repetă și pregătirile sunt în toi pentru ca, în aprilie, noua pereche regală, însoțită și de micul prinț George, să refacă drumul cu cel puțin același succes.

1983, NZ

Se pare că acesta este momentul în care Kate va trebui să se “maturizeze” din punctul de vedere al reginei, care i-a făcut deja câteva recomandări – rochiile de zi să fie mai lungi și ducesa să poarte frumoasele tiare care i-ar da aerul cuvenit rangului de viitoare prințesă consoartă. Și ca să fie sigură că ele vor fi urmate întocmai i-a pus-o la dispoziție pe Angela Kelly, femeia cu origini modeste care se ocupă de peste 20 de ani de cum se îmbracă și se accesorizează Majestatea Sa în toate ocaziile.

kate, william, george

Dar să vedem ce înseamnă pregătirile de plecare în turneul Down Under (numele dat Australiei din cauza poziției apropiate de polul sud), pentru care  ducesa înnobilată prin căsătorie va fi “transformată” încât să poată păși onorabil pe urmele prințesei inimilor, născută cu tiară. Angela Kelly a făcut deja selecția bijuteriilor pe care regina i le va împrumuta ducesei să le asorteze la ținutele atent alese.

Kate tiara

Noua garderobă va include rochii personalizate de zi și de seară făcute de designerii favoriți – Alexander McQueen și Alice Temperley. Și nu vor fi puține. Pentru că turneul va dura trei săptămâni și jumătate și în fiecare zi Kate va trebui să schimbe patru ținute, fără greș croite și maiestuos purtate, care să întărească statutul de soție a unui viitor rege și mamă a încă unuia. Din personalul care va însoți cuplul regal în această călătorie nu va lipsi firește coafeza, specializată deja în coafuri speciale la care să poată fi atașată tiara. Putem presupune că vom vedea mai rar buclele rebele cu care ne-am obișnuit, dar asta nu înseamnă că ordinea pusă în suvițele de păr va fi neapărat un lucru rău. Cred că va fi de ajuns să zâmbească și orice apret regal se va dizolva pe loc.

canada

Una peste alta, Kate a fost măsurată atent din cap până în picioare și, deși toată lumea e de acord că natura a fost darnică și nu sunt multe de făcut (a se citi ascuns/retușat), noile ținute cu siguranță nu vor mai permite vântului să ofere privitorilor o imagine à la Marilyn Monroe, cum s-a întâmplat la ultima vizită în Canada. Deci, o vom vedea pe Kate în rochii de zi ceva mai lungi.

Diana 1996

Deși, dacă ne uităm la o fotografie a Dianei din anul 1996, când avea 35 de ani, nu prea înțelegem de ce fusta lui Kate, la 32, ar trebui lungită. Dar mai bine să așteptăm și-om comenta pe urmă, de-o fi ceva de comentat. Și de-ncheiere, să mai spunem că, oricât ar părea de extravagante, aceste pregătiri declină ritualuri de sute de ani. Și după toate maimuțărelile din jurul nostru, fastul acesta regal ne place. Da, știm că lumea lor nu-i întotdeauna de basm, dar măcar are maniere și bun gust.

Cât despre posibilele îngrijorări ale lui Kate legate de vizita în Australia, cu două dintre cele mai celebre femei ale secolului – o soacră-prințesă și o regină – care îi urmăresc mersul, ca să nu mai punem la socoteală toată lumea, e foarte posibil să se mai și împiedice. Cine n-ar face-o? Dar nu știu de ce cred că și de-ar fi un faux pas mititel pe undeva, fata asta ar ști să-l transforme într-o figură nouă de dans social. Go, girl! Că ai sângele roșu-roșu!Citiţi şi

Elisabeta, prințesa ciudată

Tom Hanks și soția au ieșit din spital și se tratează acasă, în carantină

Rugăciune pentru Australia

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro