Kate Winslet între “fără filtre” în Mare of Easttown și global ambassador L’Oréal Paris

4 June 2021

Vorba unui prieten de pe FB, Emanuel Ciocu, “într-o zi ești tânăr și în alta Kate Winslet (da, aia din Titanic) e bunică în Mare of Easttown”. (Pentru cine încă nu știe, Kate are rolul principal în mini-seria „Crima din Easttown” difuzată pe HBO GO.)

Pe 2 iunie, pe internet a bubuit știrea că actrița Kate Winslet a refuzat propunerea regizorului serialului “Crima din Easttown” de a edita o scenă de sex în care îi cam atârna burta și că nu a acceptat nici ca ridurile din jurul ochilor să-i fie “scoase” în pozele de pe afișul serialului.

Băieți, știu câte riduri am în jurul ochilor, vă rog să le puneți pe toate la loc”.

O zi mai târziu, pe 3 iunie, L’Oréal Paris își anunță noul ambasador global – actrița Kate Winslet, 45.

Splendidă, fără vârstă, fără riduri. Oricâte riduri ar fi avut înainte de ședința foto.

Într-o campanie de reconstrucție a încrederii în sine a femeilor de pe toate cărările vieții. A intrat în familia L’Oréal hotărâtă să dea o voce celor fără glas și să fie o purtătoare de stindard pentru “împuternicirea” femeilor.

“Este nevoie de curaj și putere pentru a crede că meriți.” a declarat actrița britanică.

(sloganul L’Oréal – “pentru că meriți!”)

Un machiaj reușit este acela care îi face pe ceilalți să jure că n-ai folosit nimic pentru a atenua urmele timpului. Despre unele femei se spune că au negociat cu timpul. Despre altele, că timpul a fost cel care a negociat cu ele. Kate ar putea fi din ambele categorii, doar e actriță. 

Dar să revenim la refuzul ei categoric (să nu îndrăznești!) de a se lăsa “editată” de regizorul Craig Zobel care s-a oferit să-i mai “taie” puțin din grăsimea de pe burtă, potrivit unui articol din New York Times. E vorba despre o scenă nud, de sex.

Discuția despre scenele de sex cu femei la care pielea nu mai e chiar la locul ei, că numai statuilor nu li se lasă nimic, se pare că i-a oripilat pe mulți domni de aceeași vârstă cu actrița. Nu e ciudat că, orbiți de dorință, acești bărbați dau toate asigurările din lume nu văd nici colăcei, nici celulite, când, de fapt, sunt dezgustați estetic? Ei fiind niște inalterabili, ca să zic așa. Domnilor, surpriză, femeile de 40+ încă fac sex și chiar mai bun decât atunci când erau tinere și nerăbdătoare.  Și există bărbați care le iubesc așa, cu toate urmele maturizării lor.

Kate e adorabilă în declarațiile ei. “L-am întrebat și pe soțul meu (Edward Abel Smith – n.r.): E ok? E în regulă să joc o femeie la vârsta a doua, care e bunică și care are obiceiul de a avea aventuri de o noapte? Și mi-a răspuns: Kate, e nemaipomenit“.

Kate descrie personajul din film ca pe “o femeie complet funcțională, plină de defecte, cu un corp și o figură care se mișcă în concordanță cu vârsta ei, cu stilul de viață și cu locul de unde vine.”  Crede că ne-a lipsit lucrul ăsta și că oamenii s-au atașat atât de tare de personaj pentru că în mod clar nu există filtre.

Pentru a o înțelege mai bine, citiți și aceste două articole despre Kate:

Știu că sunt cam dolofană, am labele mari…

Cel mai îngrozitor secret al femeilorCitiţi şi

Pășind duios spre Noaptea-cea-Lungă – Blackbird

L’Oréal for the future – ajutor pentru femeile vulnerabile și pentru mediu

Steven Soderbergh, vizionar sau ‘geniu malefic’? – Contagion

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro