Londra 2012: spectacole sportive dublate de cele culturale

9 April 2012

Între 21 iunie și 9 septembrie – perioadă ce include și Jocurile Olimpice de vară – se va desfăşura şi festivalul Londra 2012. Muzică, dansuri, expoziții, sculptură, pictură, artă vizuală, teatru, film și alte manifestări culturale vor încerca să readucă în prezent ideea antică a egalităţii dintre artă şi sport. O idee nobilă, dar costisitoare. 

70 de adaptări ale pieselor lui Shakespeare, produse de companii din întreaga lume, se vor juca în 30 de teatre din țară, o păpușă Lady Godiva înaltă de 10 metri (nu goală, așa cum spune legenda, ci îmbrăcată în lenjerie creată de designer-ul Zandra Rhodes) va fi plimbată prin Londra de cincizeci de oameni pe biciclete, iar muzică din toate colțurile lumii va putea fi ascultată în anumite locuri din capitala regatului. Organizatorii spun că acesta este cel mai mare festival care a avut loc vreodată în Marea Britanie. Londra 2012 va costa 85 milioane de dolari, potrivit The Guardian. Rămâne de văzut dacă festivalul va duce la o regândire a Olimpiadelor viitoare sau va reprezenta doar o gaură în buget. Şi ar fi de mers, în ideea că o astfel de manifestare gigant e posibil să nu poată fi replicată prea curând.Citiţi şi

Respectarea și recunoașterea culturii: importanța menționării surselor de inspirație în moda contemporană

Cum am ajuns noi aici?

Virginia Woolf – când mintea nu te mai lasă să trăiești

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro