Lucrurile obținute cu efort te fac mai fericit

24 March 2019

E cald, e verde și-i frumos. Mă uit în jos. Culoarea ierbii a căpătat acel verde proaspăt, de primăvară. Ah, și flori. Albastre, toate. Cu puțin alb. Și păpădii. Sunt atâtea, că nici nu le mai bag în seamă. Muguri în copaci. Mărunți, ciorchini, promițători. Adie vântul. Nu supărător, ci doar atât cât să-mi fluture parul. Azi l-am despletit. Din pricina primăverii. 

Acum aud. Păsări. Îmi reamintesc sunetul lor din vara trecută. Constat că le-am dus lipsa. Sunete noi. Remarc un tril gutural, care strigă repetat și întrerupt. Nu sunt sigură, dar așa am auzit prin jur, că pasărea care scoate sunetele astea se numește cocoșar. Mică, neagră, cu cioc portocaliu. Nu știe ea ce gândesc. Își vede de treabă. Stă pe cablul de la internet, între un stâlp și-un brad și privește în jur. Nu calmă. Păsările nu sunt calme. Nu au timp de asta. Sunt neliniștite. Dar tot le invidiez.

Știi? Mi-ar plăcea să zbor. De câte ori urmăresc un film la televizor, iar un personaj zboară, simt goluri plăcute în stomac. Spiderman, da. Nu zbura, dar golul meu în stomac tot apărea. Îmi place când vântul se opune zborului. Lucrurile obținute cu efort te fac mai fericit. Mai liber. Ah… și trebuie ca părul să-mi fluture pe față. E un must. 

Revin pe pământ. E cald, bate vântul, sunt flori, se plimbă gândacei, și tu nu ești. Știu ce faci la ora asta. Ești în pădure. Tot păsări, flori și frunze căzute. Și gândăcei roșii. Nu privești în jos. Îi calci cu indiferență. Dar nu-i strivești. Ai observat? Mersul tău e ca o plutire. Tu pășești, nu strivești. Ca un zeu. Și zeii sunt atât de înalți? Chiar. Nu-mi închipui zei mici de statură. Ma gândesc… cu ușurință poți atinge vârful copacilor din pădure. Acolo, la tine, sunt stejari. Mici. Și salcâmi. Nu-i invidiez. Nu au povești de spus. Pe unii îi depășești în înălțime. Pe unii îi ignori. Ai spus că te bucuri de tot, doar cu mine. 

Atunci, vino!

Guest post by Arestatul fără umbră

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Am vrut atunci să-ți spun

Destinații unde soarele nu apune niciodată

Tu trebuia să fii aici, să trecem prin anii ăștia împreună, făcând tot ceea ce mi-ai promis

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Să-ţi spun cum - Catchy / 26 March 2019 10:42

  […] Răspuns la chemarea ei de aici: Lucrurile obţinute cu efort te fac mai fericit […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro