Luna Nouă în Balanță – drumul este plin de dezvăluiri din trecut, de greutăți, situații de viață încordate, conflicte și frici imense

17 October 2020

Cu Luna Nouă în semnul Balanței (gradul 23:53) începem să cântărim sufletul, oamenii, trecutul, relațiile, gândurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnăturile, uniunile, legăturile, înțelegerile, procesele și în general afacerile în legătură cu legile, întregesc cartea de vizită a semnului Balanță. Este cel mai bun timp pentru a analiză și pentru a adaugă ceva nou în modelul nostru relațional(relația cu mine însămi, relația cu ceilalți), pentru a înțelege cum putem armoniza relațiile noastre (relația cu noi înșine, căsniciile, relațiile de muncă, de afaceri, de familie, cu copii, cu soțul, cu soția, etc.). Balanță este destul de indecisă în luarea unei decizii, are nevoie de timp pentru o soluție clară, conștientă și corectă. Iar această luna Nouă ne cere să cântărim cu atenție opțiunile, oportunitățile dar și provocările ce vin în calea noastră.

Luna Nouă în Balanță face parte dintr-o configurație destul de provocatoare (careu în T) deoarece se opune lui Marte retrograd în Berbec (scormonuește trecutul) și face aspecte de careu cu Jupiter, Pluto și Saturn în Capricorn. Sunt multe lucruri care se petrec sub influență acestei configurații provocatoare în relațiile noastre, carieră, putere, imagine profesională, creativitate, relația cu copii, loc de muncă, afaceri, călătorii, învățământ, credință, societate, țară. Este o energie intensă de renaștere și transformare ce ne ajută să ne redirecționăm energia pentru a crea mai mult echilibru, precum și a face restructurările necesare. Se pune un accent deosebit pe eliberarea nevoii de control, precum și pe renunțarea la vechile nesiguranțe, traume, atașamente emoționale.

Energiile lui Pluto pot fi destul de perturbatoare și provocatoare, uneori lucrurile trebuie să se deterioreze înainte de a putea fi construit ceva nou. Pluton înseamnă transformare și regenerare și aproape întotdeauna vorbește despre “mori și devino alt om!”. Saturn este, de asemenea, strâns legat de noțiunea de karma, principiul spiritual al cauzei și efectului. Acțiunea lui Pluto este cea a imploziei și transformării. Când Pluton este activ în evenimente colective sau personale, o ordine veche cade, moare și un nou mod de viață apare din resturile rămase. Arhetipul lui Pluton este distructiv, dar uneori, distrugerea este necesară pentru însamântarea unei vieți noi. Cu Jupiter, Saturn și Pluto în Capricorn, acesta este într-adevăr un moment al adevărului, al realității pe care tot încercăm să o îmbrăcăm altfel. Așa, nu mai putem evita faptul că unele lucruri din viață noastră nu mai funcționează, că sunt uzate și că trebuie schimbate.

Multe lucruri ascunse ies la suprafață, multe lucruri care nu sunt folosite corect încep să se descompună. Deci, vorbim despre un moment în care trebuie să fim responsabili, atenți, să ne realiniem cu ordinea divină, să înțelegem că nu putem face tot ceea ce vrem. Acuma, nu este vorba doar despre noi ci de ceva mai mare decât noi, de ordinea divină. Trebuie să folosim această nouă energie pentru a ne elibera de trecut și de credințele limitative. Există mereu modalități pozitive de a folosi energiile, indiferent cât de tensionate sunt. Balanța se poate strădui mereu pentru armonie și echilibru, dar acuma drumul este plin de dezvăluiri din trecut, de greutăți, situații de viață încordate, conflicte și frici imense.

Lucy Campbell – “Bring the night”

Este un scenariu complicat și plin de riscuri. Acest aspect energetic nu este deloc unul câștigător, așa că cea mai bună abordare este atenția mărită și să ne concentrăm pe ceea ce avem deja. Asumarea unor riscuri nu face decât să  agraveze orice problema. Acesta nu este un moment bun pentru lupte, acțiuni în forță, proiecte noi sau pentru a cuceri un nou teritoriu. Este timpul să mergem cu viteză redusă, cu piciorul pe pedala de frână. Nu trebuie forțate lucrurile. Cu cât tindem mai mult să luptăm, să dăm cu capul, să rezolvăm lucrurile prin agresivitate cu atât lucrurile se încurcă și mai mult. Nu putem spune la nesfârșit că prietenul, șeful, soțul, mama, copilul, ne-au înfuriat (Berbec), pentru că dacă nu am avea acest sentiment de mânie în interior, nu ne-am supără. De fapt, furia noastră interioară ne înfurie, iar asta nu este responsabilitatea altcuiva decât a noastră. Și Marte retrograd în Berbec vrea să ne aducem aminte de tot ceea ce ne-a mâniat, înfuriat în trecut și am plasat responsabilitatea celuilalt. Este timpul să lucrăm la problemele noastre de furie, mânie și agresiune, relaxând anumite părți din noi care sunt predispuse să lupte și să-i atace pe ceilalți.

Sursa și continuarea, aici. Mulțumim, Adriana Tudosă!

Iar aici, influența Lunii Noi pe zodii. Citiţi şi

Salutări de la Veneția

6 octombrie 2021, ora 14:05, Lună Nouă în Balanță – Universul are ceva pregătit pentru un drum nou

Italia frumoasă: vederi de la Roma 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro