Magia… nu, nu a sărbătorilor, a Vieții!

12 December 2016

…i-aș povesti despre spital, despre moarte, chin și durere, despre vieți ce sfârșesc și cumva… asta îți răsucește cuțitul morții în viață și te infectezi cu virusul trăirii, te cuprinde brusc o poftă nebună DE VIAȚĂ, DE AER, de aer tras adânc în piept, de oameni… DE OAMENI! De oameni de calitate, cu care vorbele devin taine profunde, năucitoare… taine pătrunse și totuși taine… păstrate, și… DE OAMENI FRUMOȘI, numai buni de iubit, cu care să te iubești… Omenește, să faceți dragoste ca doi nebuni, iubind din străfundul egoismului, în altul, pe tine, tânjind să te cunoști prin celălalt…

femeie camp

Iubindu-te pe tine… iubindu-te cu totul pe tine însăți, cumva… asta aproape că ar trebui să-ți ajungă și totuși, e mereu nevoie de un alt eu!

Sentimentul de liniște, de casă, de familie, de familar, de… trecut… ce intră odată cu aerul proaspăt, prin fereastra deschisă, amestecându-se cu aerul stătut, existent deja în încăpere…

Lucrurile putrezesc și n-au nicio importanță. Oamenii mor și putrezesc și ei, aidoma lucrurilor cu etichetă sau fără; viața e scurtă, și totuși… Oare cum se trăiește ea? În așa fel încât să-i guști magia… fără luminițe și brad de Crăciun, ci așa, pur și simplu, în orice clipă banală, când stai și aștepți un tramvai… care nici măcar nu se numește dorință, ci mult mai prozaic: 3R, de la trei roșu, sau N, de la negru, sau doi, sau unu sau… cifre, culori și simboluri, timp pentru așteptat, timp pentru colindat (nu vreo colindă), timp de trăit… chiar și atunci când aștepți… TIMP și timpul scoate un zgomot surd, imperceptibil: Tic-Tac! Tic-Tac! Dumnezeu să-l ierte! Despre morți numai de bine! Păcat că nu-i la fel și despre vii. Parcă asta… ar conta cumva mai mult! De sărbători… doar fericire și în rest… Ani Plini De TRĂIRE vă doresc! Vouă, tuturor celor cu chip de lut și nume de OM!

Guest post by Carmen Bolca

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Viața este un cadou pe care îl despachetăm în fiecare zi

Jurnal de front

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro