Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Magret de canard

8 December 2014

smaranda vornicu 2Ne-am dus la cumpărături. Ne era frig, ne era foame şi ne era poftă. Asta a ieşit: felioare de piept de raţă perfect făcute, fragede, rozalii şi aromate, cu sos de clementine, miere şi cimbrişor.

Ingrediente

2 bucăţi piept de raţă

sare de mare

cimbrişor proaspăt

câteva linguri de miere

suc de clementine, mandarine sau portocale – cât să acopere cele două bucăţi de piept de raţă.

Mod de preparare

1. Crestează pielea, pe partea cu stratul de grăsime, trasând linii în diagonală, cu vârful cuţitului bine ascuţit. Nu trebuie să străpungi tot stratul de grăsime, până la carne, ci doar să îl crestezi.

2. Aşează bucăţile de piept de raţă într-un vas suficient de încăpător.

3. Asezonează-le, pe ambele părţi, cu sare de mare şi cimbrişor proaspăt.

4. Amestecă bine sucul de citrice cu mierea şi toarnă deasupra cărnii.

rață 1

5. Acoperă şi lasă la frigider, să se marineze, timp ce cel puţin 3 ore, până la 48 ore.

6. Scoate carnea din marinată, tamponeaz-o cu şervete de hârtie. Strecoară marinată şi toarn-o într-o crăticioară.

7. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.

rață 2

8. Pune pe foc o tigaie/un vas gros, de fontă, care merge la cuptor. Aşează bucăţile de piept de raţă în tigaia încă rece, cu pielea în jos, la foc mic, pentru 5 minute, să înceapă să îşi lase din grăsime. Măreşte flacără, până când focul este potrivit, şi lasă încă 2 – 3 minute. Pielea trebuie să se rumenească frumos.

9. Ia de pe foc, scurge toată grăsimea din tigaie (însă păstreaz-o pentru nişte cartofi la cuptor delicioşi).

10. Întoarce bucăţile de carne şi dă la cuptor pentru 5 minute.

rață 3

11. Între timp, pune crăticioara cu marinată pe foc potrivit şi lasă să clocotească mărunt, până când sosul se îngroaşe şi îşi reduce volumul la jumătate.

rață 4

12. Scoate pieptul de raţă din cuptor, acoperă tigaia cu folie de aluminiu şi lasă să se odihnească 8 – 10 minute. Taie apoi în felii foarte subţiri şi serveşte cu sosul parfumat, alături de o salată crocantă. Poftă bună!

Pe Smaranda o găsiți cu totul aici.



Citiţi şi

Le iubim pe ele, drăcoaicele…

Poveste imperială

Reabilitarea zahărului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
682 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro