Cum să vă tocați carnea acasă ca un profesionist

9 March 2021

Preluați controlul asupra modului în care sunt preparate cărnurile dvs. și aveți încredere în cunoașterea fiecărui pas din proces. Indiferent dacă este carne de vânat sau o vacă întreagă de la ferma dvs. locală, puteți să vă tocați carnea singur acasă. Faceți cârnați, burgeri și fripturi – totul proaspăt, de la zero.

Înainte de a intra în toate, există câteva sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a vă asigura că mașina de tocat carne funcționează corect și carnea tocată care se revarsă din ea este de cea mai bună calitate posibilă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să stăpâniți mașina de tocat carne:

 • Așezați părțile metalice în congelator înainte de a toca: plăci, cuțit, cap, melc și tavă.
 • Păstrați carnea cât mai rece posibil – aproape înghețată – și încercați să o atingeți cât mai puțin posibil. Mâinile dvs. radiază căldură.
 • Includeți conținutul de grăsime adăugat. Uneori, pentru a obține un amestec 80/20, 85/15 sau 90/10, veți avea nevoie de o altă sursă de grăsime, deoarece bucata dvs. particulară de carne poate fi prea slabă. Cumpărați grăsime de vită sau de porc de la măcelarul local și păstrați-o congelată până când sunteți gata de tocat. Dacă grăsimea se încălzește, se va topi în carne, mai degrabă decât să-și păstreze starea distinctă, iar textura cărnii va fi alterată.
 • Faceți o tocare inițială. Aproape întotdeauna va trebui să vă tocați carnea printr-o formă grosieră, înainte de a o măcina mai fin. Aceasta se numește o primă tocare. Dacă încercați să tocați cărnuri mai mult de la început, veți crea o textură moale și, probabil, vă veți bloca mașina.
 • Folosiți o combinație de site. Mai ales dacă veți face cârnați sau alte produse pe care doriți să le legați strâns. Vă recomandăm să lăsați o treime din carne mai grosieră, să tocați restul prin sita medie și apoi să tocați restul fin.
 • Nu există tocare inițială pentru păsările de apă. Când tocați rață, gâscă și alte păsări de apă, tocați-le imediat prin sita fină – nu este nevoie de o a doua tocare.
 • Curățați mașina pe măsură ce tocați. De îndată ce carnea începe să încetinească sau să iasă moale, opriți mașina și scoateți tendonul din cuțit și acumularea din melc. Apoi, înlocuiți melcul, cuțitul și sitele curățate. Acumularea va face ca carnea să se încălzească – iar carnea caldă nu este un lucru bun.
 • Scoateți toată carnea. Când carnea încetează să curgă complet de la mașină, probabil a mai rămas un pic în interiorul capului. Una dintre cele mai bune modalități de a o scoate este să treceți o bucată de pâine prin mașină. Carnea rămasă va ieși, iar pâinea măcinată care iese în spatele ei poate fi aruncată.
 • Păstrați carnea corect după măcinare. Utilizați pungile sigilate pentru a vă păstra carnea tocată nu numai în siguranță, dar și cât mai proaspăt posibil, atunci când o depozitați la congelator.
 • Pregătiți mașina de tocat carne pentru o utilizare viitoare. Demontați și curățați complet părțile mașinii în apă fierbinte, cu săpun. Asigurați-vă că ați uscat bine piesele după. Sprayul de silicon și / sau lubrifiantul sanitar ajută la protejarea și lubrifierea pieselor.
 • Nu uitați de colțuri. Utilizați un set de perii de curățare pentru a curăța bine interiorul capului și sitele polizorului.
 • Amintiți-vă că lamele se uzează la fel ca orice alt cuțit. Schimbați în mod regulat lamele și sitele mașinii și asigurați-vă că achiziționați același tip de oțel. Diferitele oțeluri variază în duritate, ceea ce poate face ca o lamă mai grea să răzuiască metalul în mâncare.

Acum, după ce ați învățat elementele de bază pentru tocarea cărnii, sunteți gata să puneți la treabă aceste cunoștințe, printr-o mulțime de rețete diferite de care să vă bucurați împreună cu familia. De la musaca, până la burgeri și cârnați de casă, vă vei impresiona familia și prietenii cu mese gustoase care sunt la fel de bune pentru dvs., pe cât sunt de delicioase.Citiţi şi

Și China părea departe

O fi gustoasă carnea roșie procesată, dar merită?

Câte substanțe chimice vei avea în farfuria de 1 mai

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro