Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Salată de spanac cu cartofi dulci și feta

30 April 2014

Ingrediente

500g cartofi dulci, curățați și tăiați felii groase de vreun centimentru

ulei de măsline

100g frunze de baby spanac, bine spălate

4 linguri de semințe de pin

1 ceapă (de preferința roșie), tăiată peștișori

150g brânză feta (eu aș zice că de capră, însă în ultima instanță merge și telemea de-aia veche și grasă)

3 linguri oțet balsamic

2 linguri miere

1 lingură muștar tradițional, din ăla cu boabe

sare, piper

salata-de-spanac-feta-si-cartofi-dulci-4-300-x-225

Fierbe feliile de cartofi dulci vreo 5 minute, la foc foarte mic, în apaăcu puțină sare. Scurge-le, apoi amestecă-le ușurel cu 2 linguri de ulei de măsline. Asezonează.

Încinge bine o tigaie-grill și pune feliile de cartof dulce€“ și pe-o parte și pe cealaltă, să se înmoaie și să se caramelizeze. Întoarce-le o singură data, să nu se rupă și să facă dungi frumoase. Ia din tigaie și așază pe o farfurie să se răcorească.

Pentru sosul salatei, amestecă oțetul balsamic, mierea și muștarul, apoi adaugă sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Într-un castron mare, așaază frunzele de spanac, presară deasupra ceapa, semințele de pin și brânza feta tăiată cubulețe sau fărâmițată. Pune feliile de cartof dulce călduțe peste toate astea și picură încetișor tot dressingul. Amestecă chiar înainte de a servi.

Se pare că merge bine alături de un grătar, dar  eu am mâncat-o de capul ei, cu niște pâine proaspătă și a fost perfect.

Pe Smaranda o găsiți aici, ca zână. A eficienței. 



Citiţi şi

Nu din cauza mea ești neglijentă, eu nu mai sunt bărbat din vina ta

Câte substanțe chimice vei avea în farfuria de 1 mai

Reabilitarea zahărului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,589 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro