Mai ușurel cu scuzele, doamnelor!

29 December 2015

mihaela-carlanA te scuza pentru ce-ai făcut, ce faci sau urmează să faci cu viața ta mi se pare o mare prostie. Pe care, din păcate, o tot comitem ani și relații la rând. De la trecut – oricât de tânăr -, credințe (oricât de fragile) și visuri (de obicei mari), la alegerile de orice fel, de la “năravul” de a-ți spune părerea direct și “cinstit” – că nimeni nu uită să precizeze asta când ți-o cere – la expansivitate ori nonconformism, la inadecvări legate de preferințe de moment sau devenite obiceiuri, pentru că erai cine erai la un anumit moment al vieții tale sau pentru ceea ce nu erai într-un altul, că uneori mai ești și egoistă ori sentimentală din cale-afară  Uitând un lucru elementar: că nu poți mulțumi pe toată lumea (chiar dacă ea înseamnă odată un singur om) orice, oricât, oricând și oricum ai face. Așa că, nu-ți mai cere scuze…

… pentru trecut. Că, dacă n-ai făcut moarte de om sau pasăre cântătoare, meriți să te bucuri de lumina soarelui fără să pleci rușinat privirea în fața cuiva. Cine nu te place să nu te ia. Iar de cine te place, dar te ia doar ca să te schimbe, să fugi mâncând pământul. Trecutul tău (amoros) nu-i un handicap.

… pentru gândurile verbalizate necenzurat. Să nu mimezi acordul, când pe dinăuntru e ditamai revolta, ori să menajezi sensibilități în paguba destinatarului părerii tale oneste este, înainte de orice, o chestiune de igienă mentală. Cui folosește ipocrizia asta pe care o mai și numim diplomație? Chiar credeți că ar fi imposibilă viețuirea ori conviețuirea dacă eliberezi gândurile necosmetizate de teama că pierzi prieteni, iubiți, colegi? Cine nu poate auzi decât laude din gura ta și nu înțelege că directa e preferabilă bârfei ori gândului clandestin, ghinion! Asta ești, alta mama nu mai face!

Johan Barrios

Johan Barrios – “Percepción”

… pentru anumite preferințe ori fantezii sexuale. Cine naiba mai are nevoie și de astfel de frustrări?

Câtă vreme ești  împăcată cu tine și cu alegerile tale, restul lumii (cârcotașă ori bârfitoare) poate fi trimisă liniștit la plimbare. Cât mai departe. Cine are de stat lângă tine, așa cum ești, va rămâne, nu te teme, și se va atașa și de imperfecțiunile tale de orice fel! Nu spun, Doamne ferește!, să nu-ți ceri scuze când greșești (remediabil măcar din punctul tău de vedere, adică știi că te poți revanșa) față de cineva, ba chiar iertare, dacă încalci vreo înțelegere chiar nesemnată din imposibilitatea temporară de a face altcumva, dar nu până și pentru că ai ochii verzi… Așa că, de m-ar mai putea face mama o dată, n-ai mai auzi un “scuză-mă” din gura mea decât dacă te calc cu tocul cui pe cap. Din greșeală, firește.

Și tu poți scrie pe Catchy! :)  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro. Citiţi şi

Dragostea e fiica ploii

8 mai 2024 – Luna Nouă din Taur și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop)

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. YouArePerfectToMe / 20 June 2016 19:57

  Frumos comentariul de mai sus. Acum trec printr-o perioada in care un el “care-mi vrea binele”, incearca sa ma schimbe. Poate nu m-ar deranja asa tare faptul ca vrea sa ma schimbe, pe cat ma deranjeaza metodele prin care incearca sa o faca. Imi scoate in evidenta defectele ori de cate ori are ocazia, ma jigneste, crezand ca asa ma ambitioneaza sa ma schimb, toate acestea fiind spre “binele meu”. Daca il intalneam acum 2-3 ani de exemplu, acum jeleam si ma dadeam cu capul de pereti, crezandu-ma cea mai defecta persoana din lume. Si cine stie, poate chiar sunt cea mai defecta persoana din lume, dar acum stiu ca cine are de stat langa mine, asa cum sunt, va ramane!

  Reply
 2. GIGI SINCERU ȘI DURU / 4 January 2016 18:23

  mă scuzați!cam mult verbiaj, cilea-șaaa…

  Reply
 3. LadyCappuccino / 30 December 2015 17:23

  Imi cer scuze pentru ce urmeaza sa fac: o sa emit o parere 🙂 – (mi-as fi cerut scuze si pentru viata mea trecuta, si pentru cea viitoare, dar cum nu o cunoasteti, o sa ma fac ca este totul in regula).

  Mi-ar fi placut sa stiu sau sa inteleg tot ce este scris mai sus atunci cand aveam 20 de ani. Dar cred ca eu, si multe alte femei (ca barbatii par ca inteleg din copilaria “teoria-lui-nu-ma-scuz”) invatam asta cu fiecare an, cu fiecare relatie,cu fiecare experienta.

  Ani de zile, fiind soldat in tabara lui “Ma scuzati!”, am vazut doar beneficiile. Lumea este mai ingaduitoare, alungi conflictele, generezi o atmosfera pozitiva in jurul tau (ca nimeni nu o sa emane energii negative cand tu te scuzi si pentru ce faci si pentru ce nu faci).

  Apoi, am “crescut” si am inceput sa vad reversul. Poate ca in jurul tau lumea este mai ingaduitoare, dar, oamenii care se aduna in jur sunt, oare, cei langa care iti doresti sa traiesti? Sunt suficient de puternici? De stapani pe ideile lor? Compania lor te face sa iti doresti sa iti ridici standardele?

  Poate ca nu sunt conflicte in jur, dar cat de benefica este o falsa armonie? Cat te lasa nervii sa traiesti asa?

  Sunt de acord cu fiecare cuvant de mai sus. Cu o singura completare: am invatat lucrul asta in ani, si ani, si ani…

  Iar daca intr-o zi, din greseala, o sa calc cu tocul cui pe capul cuiva, si inainte sa deschid eu gura o sa aud ca zice: “Ma scuzati ca am intrat cu capul sub pantoful dumneavoastra! Sper ca tocul cui e in regula, ca daca nu, eu pot sa il duc la reparat!”, sa stiti ca eu o sa il iau pe omul ala si o sa il pup (ca imi aduce aminte de mine, cea de pe vremuri) si o sa ii dau sa citeasca textul asta…ca poate are o sansa sa inteleaga mai repede decat am inteles eu cum sta treaba cu scuzele.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro