Malawi: Joyce Banda a devenit al doilea şef de stat din istoria Africii

Georgiana Voinea

11 April 2012

Joyce Banda, vicepreședintele republicii Malawi și o susținătoare a drepturilor femeilor, a depus pe 11 aprilie 2012, jurământul în funcția de președinte al statului, după moartea subită a fostului preşedinte, Bingu wa Mutharika.

Din cauza conflictelor pe care le-a avut cu fostul șef de stat, nu a fost o certitudine dacă Banda își va asuma președinția. În 2010, Mutharika a dat-o afară din Partidul Progresiv Democrat aflat la putere, însă ea a reușit să-și păstreze funcția de premier și și-a format propriul Partid Popular. A intrat în politică în 1999, în timpul celei de-a doua campanii electorale democrate din Malawi. A luptat pentru drepturile femeilor și pentru egalitatea dintre sexe și a călătorit prin țară pentru a încuraja femeile să se implice în afaceri. De asemenea, a pus bazele fundației Joyce Banda, care se dedică încurajării educației în rândul populației feminine. Prima femeie președinte din Africa este Ellen Johnson Sirleaf, din Liberia, care a declarat pentru BBC că “nu se mai simte singură”.Citiţi şi

Problema nu este totuși coafura

Să te ferești de femeile care au ieșit din relații de lungă durată!

Alte măști, același joc: România e o rețetă sigură pentru subdezvoltare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
381 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro