Mamă-dragon la orizont – Cum se mai distrează mamele la mare

30 July 2019

Pe la 13 și puțin mă hotărăsc să-l pregătesc pe fi-miu pentru plecarea de pe plajă. El, implicat total în activitatea unui grup de alți câțiva omuleți, în jurul unui morman de mâl nisipos. Treabă serioasă!

Am început tacticos, așa cum am citit eu în tratatele de parenting d-ăsta modern. Că se mai joacă 5 minute și apoi plecăm. Repetată schema asta de vreo 3 ori, inspirat preluuung, expirat. Nimic! Toți prietenii noștri se îmbracă, hai și tu să te îmbraci! Ignore! Ne vom întoarce pe plajă după ce mâncăm. „Nu m’e f’ame, mami!”. Hai să punem tricoul pentru că este soarele puternic și te ustură pielea! Pac, o tură de alergare rapidă în jurul şezlongurilor. Mami s-a îmbrăcat, acum și Matei! Jap! Înc-o tură! Mergem la plimbare. Nimic! Hai să cumpărăm colac de baie cu Fulger McQueen. Nimic! Toți prietenii noștri au plecat (chiar plecaseră). Nimic!

Inspiiiiiir, expiiiir. Flăcări pe nas! Mamă transformată în dragon la orizont. S-a lăsat – ca ultimă soluție de salvat copil cu personalitate de la insolație – cu luat pe sus şi criză de urlete. Ora 14:00, soarele de foc. Eu cu papornița plină de vaporașe, mașinuțe, prosoape cu rechini, salteluțe, aripioare cu Patrula Cățelușilor și alte acareturi, în spate și cu o bucată băiețel zbătându-se şi orăcăind, în brațe. Băiețel viguros, 19 kile bucata.

Citiţi şi Sunt o mamă singură şi tatuată

Am mers în halul ăsta până la nu știu ce terasă, aproximativ 800 de metri, în direcția opusă locului unde cu chiu și vai, reușisem dimineață să parchez mașina. Hrănit copil. Întors la mașină cu el în brațe, semi-adormit, deci și mai greu decât în mod normal, plus papornițele, aproximativ 1,6 km. Soare. În mașină 42 de grade. Pus copil adormit în scaun, dat cu capul de mamă în muchia ușii în timp ce efectuam manevra asta. Mi-am pus mâna în cap, nu curgea sânge. Bun! Hai că poți!

Acum el doarme în pat si râde-n somn (pesemne că s-a distrat azi) și mie îmi vine să plâng. Dar nu plâng! Îi mănânc compulsiv ciocolățelele Kinder. Pe toate, da! Summer! Sea! Love!

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

The Good Nurse

Cel mai bun somnifer

Povestea merge mai departe

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro