Mamelor de băieți mari…

26 May 2016

luminița popescu nouăMă adresez vouă, frumoaselor și inteligentelor ce sunteți. Dacă fiul vostru se îndrăgostește, indiferent la ce vârstă (16, 17, 18, 19 ani), fiți bune și înțelegătoare.

Când vine, emoționat și bâlbâit, și spune: „Mamă, dă-mi trandafirul ăla roșu din grădină, ăla mare ce toată ziua îl admiri. Taie-l lung și dă-mi-l că mă întâlnesc la șapte cu Roxana!’”, zâmbește-i frumos, pune mâna pe foarfecă și taie-l.

Când vine să ți-o prezinte pe Roxana, nu te uita chiorâș cum o ține el frumos de mână și nu începe cu tâmpenii că, vai!, când era el mic, cum îl ștergeai tu la năsuc, cum ai stat tu prin spitale și cât te-ai sacrificat tu pentru ca el să fie acum așa frumos și ’nalt.

Oferă-i fetei un cappuccino, zâmbește-i prietenos, ascultă, poate are și ea ceva vorbe de spus. Ai uitat cum erai pe la 18 ani?

Știu, când îi vezi că se îmbrățișează îți vine să-i spui: „Hei, ia-ți laba de pe el!” În cazul ăsta mușcă-ți limba, nu vezi cum zâmbește în preajma ei Nu vezi că plutește de fericire? Doar când mergeați la bâlciuri și-l lăsai în tiribombă mai zâmbea așa, cu vata de zahăr cât capul și cu ochii umblând ca mărgelele.

cuplu tanar

Pricepe că tu nu mai ești mama unui copil mic, dă-i drumul să plece, dă-i libertate și bucură-te de bucuria lui. Râdeți împreună, nu controla tu totul, nu vorbi doar tu. Ori ești șefă, ori ești mamă.

Nu simți tu că îl iubești până la Dumnezeu și înapoi? De ce nu te-ai bucura, dacă nu doar din gelozie bolnavă?

Nu te teme, dragostea lui pentru o fată nu va diminua cu niciun gram dragostea lui pentru tine.

Hai, te rog eu frumos, nu-i arăta fetei chiar de la prima vizită albumul cu poza aia. Aia în care fii-tu e în curul gol pe un pat studio cu ladă… N-ai văzut s-o pufnească râsul că acum 18 ani tu încă mai aveai pe perete carpeta cu Răpirea din serai?

Da, am fiu de 19 ani și știu ce vorbesc. Mi-a umplut pervazurile cu orhidee de toate culorile. Dragostea ce se clădește în ani nu se ruinează într-o clipă.

Dacă nu sunteți sigure de asta, nu au nicio vină copiii voștri.

Pe Luminiţa o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Vedere din Atena

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Livia / 19 May 2017 22:03

  Câtă răutate! Cred că numai o nefericită poate să gândească sau şi mai grav să scrie aşa.

  0
  0
  Reply
 2. o femeie / 20 July 2016 16:23

  Draga mama de baiat de 14-18 ani.
  – nu ii mai calca hainele si nici strange sosetele mirositoare. Lasa-l sa invete.
  – nu ii mai fa temele si nici pune mancare in fata. E momentul sa il lasi sa invete.
  – nu ii mai spala banana si da-o intr-un servetel.

  Are 14-18 ani 🙂

  0
  0
  Reply
  • Mamă de adolescent / 18 May 2017 12:58

   Ei, hai, că mergi prea departe! Eu îi calc hainele şi-i fac de mâncare. Are 13 ani şi jumătate. Şi voi face acelaşi lucru şi peste trei ani. S-a întâmplat să fiu bolnavă sau să nu pot să-i gătesc şi s-a oferit să gătească, fără să-i fi cerut. Ajută la treburile casnice.
   Felicitari autoarei pentru articol! Foarte bine scris! Eu retrăiesc adolescența odată cu copilul meu. Sunt fericită când îl văd fericit.

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro