Mark Buxton – un extraterestru în lumea parfumurilor

11 February 2013

„Italia. Un vânt puternic de vară cochetează cu rochia mov din mătase… În aer plutește pericolul unei femei invizibile. Atracția fatală a frunzelor de rubarbă și mirosul fascinant al magnoliei îți tulbură simțurile. Te afunzi apoi într-o boare întunecată și misterioasă. ”

Aceasta este descrierea pe care Mark Buxton a realizat-o parfumului Devil in Disguise – un parfum pe care l-am descoperit de curând și care m-a fascinat, așa cum de mult timp nu mi s-a mai întâmplat. Se potrivește perfect cu imaginea descrisă mai sus. Nu știi exact cu ce ai de-a face. El își dezvăluie straturile treptat, în moduri absolut neașteptate, până ajunge la acea senzualitate dată de baza formată din patchouli, verbină și mosc.

Dar am aflat ulterior ca așa sunt toate creațiile lui Buxton. În special cele din colecția realizată sub propriul său nume, care include cinci arome, cu denumiri foarte grăitoare: Black Angel, Sexual Healing, Wood and Absinth, Sleeping with Ghosts și Devil in Disguise. Este o colecție compusă ca un puzzle de senzații, o concentrație de momente intime, apropiată de ceea ce fiecare dintre noi ar trebui să experimenteze. Un univers rafinat și avangardist, care combină chic-ul tradițional britanic cu o obraznică vibrație rock, ce lasă mult loc imaginației, dar și experimentului estetic prin ținutele abordate. Pentru că fiecare dintre aceste arome te obligă la o vestimentație studiată, bine gândită și adaptată personajului pe care parfumul îl întregește.

Mark Buxton este pe jumătate de origine germană, pe jumătate, englez. Se pare însă că o parte din el este din altă galaxie… Cu siguranță acesta a constituit și principalul motiv pentru care celebre case de parfumuri fine precum Givenchy, Versace, Van Cleef & Arpels, Paco Rabanne, Lagerfeld, Burberrys, Cartier, Chopard, Ferré au ales să colaboreze cu el. Buxton vede parfumul ca pe o emoție trasformată în molecule. Iar acesta este talentul unia dintre cei mai renumiți parfumeri contemporani ai lumii – să realizeze fuziuni din momentele de neuitat.Citiţi şi

Parfumul trebuie să fie întâi o poveste grozavă, cu mult înainte de a fi o minunată armonie olfactivă

Cum să alegi haine elegante și confortabile? Descoperă 3 sfaturi utile

Parfumul ambiental al Hotelului “Negresco” va fi creația unui grup de masteranzi din care face parte și o româncă – Monica Bîldea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro