Port de bras nu e doar pentru balerine

10 November 2012

Sunt sigură că ați văzut filmul Black Swan și că, în secret, v-ați dorit măcar pentru un moment să fiți balerină. Eu, fiind foarte înaltă, m-am temut să nu par caraghioasă dacă iau cursuri de balet, dar n-am încetat să visez la ținuta lor impecabilă, la pașii ușor așternuți, sugerând plutirea, și la mișcările grațioase ale brațelor bine lucrate.

Și iată că, în urmă cam cu an, am văzut în programul sălii de fitness la care merg de mult timp “oră de Port de Bras”. Am întrebat în stânga și-n dreapta despre ce se întâmpla acolo. Cineva chiar mi-a spus că este pierdere de vreme, că acest fel de mișcare a fost inventat pentru femeile mai în vârstă. Am plecat urechea la tot ce am auzit înainte de a încerca eu însămi, așa că mi-am scos de tot din minte numele franțuzesc. Întâmplarea face însă, că într-o dimineață aveam chef de o ora relaxantă și… am nimerit chiar la Port de Bras.

Ei bine, nici vorba de relaxare. Antrenamentul combină mișcările de balet, pilates și yoga cu coregrafii de aerobic. După doar jumătate de oră simțeam ca brațele – în special, umerii – îmi iau foc. Iar în cea de-a doua parte, le-a venit rândul coapselor, fesierilor, abdomenului…  ce mai, tot corpul. Ceea ce diferențiază acest tip de mișcare de restul este muzica liniștită, care induce relaxarea la nivelul psihicului. Și chiar dacă felul în care o femeie își “poartă” brațele ține și de o grație înnăscută, orele de Port de bras nu vor face decât să o sporească.

Așadar, eu zic că merită să încercați și voi. Sunt convinsă că veți fi cucerite de Port de Bras, care, în traducere liberă, înseamnă “tehnica sau practica de poziționa și mișca brațele la balet sau exercițiile destinate să dezvolte mișcarea și dispunerea grațioasă a brațelor”. O minte sănătoasă într-un trup sănătos, dar și bine lucrat, sună bine, nu? Și dacă tot am vorbit despre mișcări specifice baletului, dar cu beneficii pentru orice femeie, oare or fi și cursuri de “rond de jambes”? Mă interesez și vă spun. Pe curând. 🙂Citiţi şi

„Şi eu trăiesc sănătos!”

Femeile inteligente nu așteaptă să-și culeagă stima de sine de pe jos

Jogging, prima lecție – exclusiv pentru femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,956 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro