Masculii alfa nu-și pierd puterea de atracție

27 October 2015

Maria Bertoldo– Uită-te cu atenție la cormorani, spuse George, și se opri din vâslit. În barcă mai erau două femei, dar George i se adresa numai ei, Dianei.

– Care-i treaba cu cormoranii?, îl încolți, geloasă, Angela. O enerva prostul obicei al lui George de a se ocupa exclusiv de nou venitele în grup. Beneficiase și ea, cândva, de tratamentul ăsta și încă își amintea fiorul care o străbătea ori de câte ori el îi vorbea numai ei și o mângâia cu privirea. Totul în atitudinea lui de atunci sugera promisiunea unei nopți de neuitat, iar ea, prinzând aluzia, lăsase întredeschisă ușa camerei ei, așa încât George să poată intra fără zgomot. Ce noapte! Doar că, a doua zi, la micul dejun, un George adormit i-a făcut cu ochiul și s-a așezat la masa unui mic grup de fete care abia sosise pe ponton.

– Cormoranii cu cele mai frumoase cuiburi atrag cele mai multe femele, își începu George disertația. E o luptă pe viață și pe moarte între ele pentru a se se instala în cuibul masculului alfa. Când, în sfârșit, una dintre femele se instalează în cuibul râvnit, celelalte își unesc forțele pentru a o scoate de acolo. Calvarul femelei cormoran încetează doar când puii încep să iasă din ouăle pe care numai ea știe cum a reușit să le clocească.

– Și atunci toate celelalte femele se retrag, iar titulara va trăi liniștită în cuibul ei?  întreabă Diana, cu vădit interes.

– Liniștită e un fel de-a spune, pentru că masculul alfa se împerechează, între timp, și cu alte femele, care sunt nevoite să se așeze în cuibul altor masculi pentru a-și cloci ouăle fertilizate de masculul alfa, se grăbește Angela să răspundă. Între timp își amintise povestea despre cormorani, i-o spusese și ei George în ziua în care îi acordase toată atenția lui.

– Un lucru absolut natural, adaugă George, nemulțumit că Angela nu l-a lăsat să-și ducă teoria până la capăt. Nenatural e să nu lupți, să nu încerci să-ți marchezi teritoriul, să te mulțumești cu un cuib la mâna a doua…

La cină, George s-a ocupat exclusiv de Diana, învăluind-o în priviri de catifea și povestindu-i câte în luna și stele. Alături, Angela își dădea ochii peste cap.

ladies_and_gentlemen juarez machado

©Juarez Machado – Ladies And Gentlemen

Dar Diana era cu gândul în altă parte. “Nenatural e să nu lupți, să nu încerci să-ți marchezi teritoriul…”, îi răsunau în minte cuvintele lui George. “Şi eu care credeam că fac un act de noblețe, când am părăsit cuibul construit cu atâta sudoare împreună cu Dan… Dar el avea nevoie de spațiu personal și timp pentru a se regăsi, iar eu ce puteam să fac? Am plecat, iar la scurtă vreme, o altă cormorăniță s-a instalat în cuibul meu. Noblețea, se pare, nu e naturală. E o formă lustruită de lașitate. De capitulare necondiționată.”

– Hei, Diana, ești aici, cu noi? Unde ți-e gândul?

Era vocea lui George, oarecum exasperată. Începea să-și piardă răbdarea cu Diana. Fata asta nu reacționa deloc la glumele și aluziile lui, care era problema? Ori ea era stupidă, ori el începea să-și piardă din puterea de atracție. Hm, a doua variantă nu ține, piciorul Angelei, lipit pe sub masă de piciorul lui, îi confirma asta.

– La cormorani, răspunse simplu Diana, întărind convingerea lui George că e ușor stupidă. Eu mă retrag, noapte bună!

Cina s-a prelungit după miezul nopții. Angela le-a povestit tuturor despre necazul Dianei. Părerile au fost împărțite, unii îi dădeau dreptate soțului, normal că și-a găsit pe alta, uite ce lipsită de umor e Diana, alții îi dădeau dreptate ei, vai, săraca, după tot ce-a făcut pentru soțul ei să fie tratată în halul asta… Nimeni nu a fost de partea terței care i-a ocupat locul în cuib. “O profitoare”, a fost părerea unanimă.

Noaptea, George s-a oprit, în trecăt, la ușa Dianei. Era, desigur, închisă. În schimb, prin ușa întredeschisă de la camera Angelei, se zărea o dâră de lumină. “Masculii alfa nu-și pierd niciodată puterea de atracţie”, se îmbărbătă el, și se strecură fără zgomot în camera Angelei.Citiţi şi

Măritată și îndrăgostită. De alt bărbat

ELYSEE a lansat linia MINUNI de Romania

Fotografia și citatul zilei – Vreau…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro