Melania caută înlocuitor să predea ștafeta dragostei pentru copiii de la MagiCAMP

7 May 2018

Într-un interviu acordat Life.ro, Melania Medeleanu, realizator de televiziune, co-fondator Magicamp, împreună cu Vlad Voiculescu, creatoarea unui afterschool social la Clinceni, voluntar în timpul zilei, iar în timpul liber trainer de dicţie şi public speaking povesteşte despre ultimele pregătiri din tabăra de la Brăneşti.

Cine vă urmăreşte activitatea a văzut că sunteţi pe ultima sută de metri cu organizarea  taberei din acest an. Când începeţi, cine vă este alături?

Începem pe 17 iunie, aşteptăm în jur de 250 de copii şi aproape 200 de voluntari, medici, asistente medicale, psihologi, sponsori, oameni care ne-au fost şi ne sunt alături de la începuturi până azi. Înscrierile pentru voluntariat în tabăra din vara aceasta şi toate interviurile au avut deja loc, dar cei care vor să se implice în ce facem noi la Brăneşti se pot înscrie în continuare pe site, se poate întâmpla ca pe ultima sută de metri un voluntar să nu poate ajunge şi atunci apelăm la voluntarii pe care îi avem în baza de date.

melania

Pe de altă parte, dacă miza nu este obligatoriu tabăra, ci oricare dintre proiectele Magicamp, îi aşteptăm alături de noi pe cei care vor şi pot să adopte un MagicBOX, adică un pachet lunar care pleacă spre 150 de familii din toată ţara. Valoarea unui pachet este în jur de 200 de lei şi oricine doreşte se poate implica fie în alcătuirea lui, în baza unei liste bine alcătuite de doamna Polonic sau îl poate transporta către familia pentru care un astfel de pachet înseamnă să aibă ce pune pe masă câteva zile bune.

Oricine vrea să fie voluntar, găseşte pe site (www.magicamp.ro) toate posibilităţile de implicare.

Pe de altă parte, dacă oamenii vor totuşi să vină în tabără, chiar dacă nu sunt voluntari, pot să vină?

Din păcate nu. Ţinem foarte mult la relaţia care se creează între copii şi voluntari. O astfel de conexiune se construieşte cu fiecare zi, e o relaţie de încredere la care se munceşte clipă de clipă şi, dacă apar chipuri noi care îi debusolează pe copii, riscăm să periclităm această relaţie.

(…)

Copiii de anul ăsta cine sunt? Ce nevoi au?

Sunt trei categorii, trei tabere: este vorba despre MagiCAMP, tabăra copiilor cu afecţiuni oncologice, ConnectivCAMP, tabăra copiilor cu arsuri grave şi BlueCAMP, tabăra copiilor care au pierdut pe cineva drag. Numărul copiilor a crescut de la an la an, de la 32 în 2014, la aproape 250 cinci ani mai târziu.

(…)

Cum va fi tabăra de anul acesta fără Marinuş Gălbenuş (copilul care a inspirat proiectul MagicHOME, refugiul părinţilor)

N-o să fie niciodată fără el. Şi nu o să fie niciodată fără vreunul dintre copiii care nu mai sunt. De ieri mai avem un copil curcubeu şi dimineaţa ne-a început cu ochii spre cer. Chiar dacă nu mai sunt însă, noi ştim că ei trag cu ochiul la ce se întâmplă prin tabără şi, când un curcubeu mai apare pe cer, ştim că fiecare culoare are un nume.

(…)

De ce sunteţi în căutare de manager în MagiCAMP?

Vine un moment în care e bine să-ţi laşi puiul să zboare, să nu fie dependent de tine. Şi eu şi Vlad credem asta şi nu ne dorim să fim acei nuci la umbra cărora nu creşte nimic. Dimpotrivă. Sigur că o să fim pe aproape şi sigur că, atunci când MagiCAMP va avea nevoie de noi vom fi acolo. Dar puiul nostru e destul de mare şi de isteţ încât să se descurce de-acum fără noi.

Continuarea, aiciCitiţi şi

Cangrena în plic

Noi, cei care am respectat regulile, vom muri mai repede!

”Mișcă-te, fă, și taci!”


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro