Modele și tendințe de ochelari de soare în 2024: ce e nou și ce rămâne „clasic”?

19 April 2024

De la rame colorate la modele clasice reinventate, iată care sunt tendințele în moda ochelarilor de soare în acest an.

Primăvara și vara, unul dintre accesoriile noastre preferate revine în forță: ochelarii de soare. Preferăm să îi purtăm în geantă în loc de umbrelă și nu numai că sunt un companion de încredere pentru a ne proteja de razele UV, dar pot adăuga o notă de stil oricărei ținute. Investiți într-o pereche de ochelari de soare de designer, nu în ultimul rând pentru că aceștia tind să vă protejeze ochii mai bine decât modelele mai ieftine (asigurați-vă întotdeauna că lentilele nu sunt doar colorate, ci au și o protecție UV reală atunci când le cumpărați!

Dar ce ochelari de soare vor fi cu adevărat la modă în 2024? Iată care sunt cele mai mari tendințe ale anului în materie de ochelari de soare!

2024, anul ramelor colorate

Dacă lentilele colorate au fost o tendință anul trecut, acum culoarea se mută în rame. Nuanțele de roșu sunt deosebit de populare în 2024, dar vom vedea și un număr impresionant de modele cu rame roz sau portocalii, care sunt adesea foarte late și voluminoase. Maximaliștii poartă aceste modele colorate cu alte culori vii, în conformitate cu tendința colour block, în timp ce minimaliștii le combină ca o singură pată de culoare cu un aspect elegant.

Ochelari de soare ovali

O subtendință a ochelarilor dreptunghiulari ne ia cu asalt feed-urile Instagram: ochelarii de soare ovali. Cu rama lor distinctivă din acetat, aceștia sunt un pic mai adaptați formelor feței decât rudele lor unghiulare, cărora nu le vom spune adio în 2024, și sunt, prin urmare, ideali pentru persoanele cu trăsături faciale mai unghiulare. Un alt punct în plus este că modelele aduc și un aer retro ușor trendy.

Ochelari de soare sport

Obsesia modei pentru referințele sportive este în mod clar la apogeu în acest moment, și nu se oprește nici la tendințele în materie de ochelari de soare. Prin urmare, ochelarii de soare sport vor fi în continuare mai mult decât la modă în 2024, dar vor continua să evolueze. După modelele extrem de „țipătoare”, vedem acum modele mai discrete, care păstrează forma ochelarilor sport, dar în culori mai simple și cu lentile mai puțin strălucitoare.

Ochelari de soare tip cat-eye

Această tendință în materie de ochelari de soare este, ca să spunem așa, reprezentativă pentru toți clasicii care vor fi încă populari în 2024: de la stilul atemporal Ray-Ban Wayfarer la modelul rotund supradimensionat din anii 1970, cu un farmec retro. Clasicii ochelari de soare cat-eye sunt cei mai populari și mai la modă ochelari de soare, iar în acest an ne vor proteja ochii de soare într-o mare varietate de modele, fie că sunt cu rame din acetat sau din metal.

Ochelari de soare tip ecran, fără rame

Mai mari, cât mai mari… Acest stil sărbătorește o renaștere din când în când, de exemplu în 2023, iar în 2024 tendințele în materie de ochelari de soare evoluează. Combinate cu tendința Y2K, modelele fără rame cu nuanțe ușor futuriste sunt deosebit de populare în acest an. În ceea ce privește restul stilului, motto-ul aici este cu siguranță: less is more. Deoarece ochelarii de soare sunt deja destul de dominanți, ar trebui să evitați cerceii stridenți, bentițele și altele asemenea cu restul look-ului vestimentar; în caz contrar, ținuta va părea rapid supraîncărcată.

Ochelari de soare tip Aviator – un clasic care revine

Un alt clasic care se reînnoiește în acest an: ochelarii de soare tip aviator. Nu se vor demoda niciodată, dar anul acesta există un detaliu care îi face să pară foarte actuali. În acest sezon, ramele acestui stil clasic sunt realizate dintr-un acetat mai atrăgător pentru ochi, în loc de metal. Fie că sunt combinați cu o formă rotundă sau în formă de lacrimă, cu lentile ușor colorate sau negre, cu o punte de nas dublă sau simplă, materialul ochelarilor de soare tip aviator este decisiv pentru factorul de trend în 2024.

Rame albe

Căutați o alternativă clasică la ochelarii de soare negri? Ochelarii de soare cu rame albe sunt companionii perfecți pentru primăvara și vara 2024. La fel de atemporali și minimaliști, dar și mai trendy, acești ochelari de soare vor avea cu siguranță un moment la modă anul acesta – și pot fi asortați atât cu look-uri minimaliste, cât și cu cele luminoase.

Modele supradimensionate

Încet, dar sigur, anii 2010 își sărbătoresc revenirea în modă după anii 1990. Una dintre tendințele în materie de ochelari de soare pentru 2024 este deja marcată de acest lucru: nuanțele oversize, așa cum au arătat recent iconurile de stil ale acestui deceniu, de la Lauren Conrad la Paris Hilton, revin în forță.Citiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

4 greșeli de stil pe care italiencele nu le fac niciodată

Cum să alegi haine elegante și confortabile? Descoperă 3 sfaturi utile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro