Must have lists

9 October 2014

Raluca DobrovolschiLe-ați întâlnit cu siguranță online, în revistele glossy sau pe bloguri, dictând piesele indispensabile în garderoba femeii actuale/femeii cool/femeii de 30, 40…de ani, piesele imperativ necesare în acest sezon sau în următorul. V-ați întrebat probabil, cum se pot suprapune zece-cincisprezece propuneri vestimentare, peste o varietate atât de mare de personalități stilistice, tipologii de siluetă, vârste și stiluri de viață. Cum pot, în definitiv, aceste liste, răspunde cerințelor specifice ale fiecărei femei în parte?

Răspunsul scurt este că în forma actuală, atât de categorică, nu ne sunt de un real folos. Pentru o femeie cu șolduri și coapse ample, obligatorie este o fustă model „A” și nu una creion care se regăsește în aproape toate aceste liste. Cămașa albă de inspirație masculină nu va fi o piesă des utilizată în garderoba unei femei boeme sau romantice, care va prefera feminitatea unei vaporoase bluze din mătase, iar pentru o femeie cu pielea albă, părul blond sau arămiu și ochii în nuanțe deschise, rochia neagră nu este cea mai inspirată alegere.

ținută

Nu vreau să desființez complet această idee, dimpotrivă. Zece piese vestimentare de cea mai bună calitate pe care ne-o permitem, într-o croială care ne subliniază cele mai frumoase trăsături fizice, care se integrează perfect vieții noastre cotidiene, pe care le-am cumpăra din nou dacă am avea ocazia, sunt cu adevarat esențiale, sunt fundamentul oricărei garderobe. Diferența este că pentru fiecare dintre noi, această listă arată atât de variat:

  • Avem o poziție de conducere în cadrul unei companii, organizăm echipe, ședințe, mergem la conferințe sau discutăm cu presa. Vom avea negreșit fuste cu lungime în jurul genunchilor, rezistente la șifonare, sacouri din țesături naturale și prețioase: mătase și lână, escarpeni cu tocuri înalte, chiar și în sezonul rece.
  • O mămică ce plănuiește să-și dedice următorii doi ani creșterii copiilor nu se va putea lipsi de pantofii comozi: fie că are un stil feminin și va alege balerinii, activ/sportiv și va alege conversii sau clasic-preppy și se va orienta către un model oxford. La fel de utile în fiecare zi se vor dovedi tricourile lejere din bumbac, lenjeria comodă din fibre naturale, jachetele din denim sau poșetele încăpătoare cu multe compartimente.
  • Ești foarte tânără, ai planuri mari pentru tine și cariera ta. Diminețile folosești transportul în comun pentru a ajunge la birou, așa că este firesc să ai o ținută degajată, jeans-ii sunt încă o piesă de rezistență pentru tine. Alege-i pe cei într-o culoare uniformă, cu talie medie, lipsiți de aplicații. În același timp, dezvoltă o garderobă ușor mai riguroasă. Blazerele, cămășile cu croială masculină, pantofii cu platforme subțiri sau tocurile stabile vor fi amănunte importante în identitatea ta vizuală.
  • Orice antreprenor își împarte timpul între întâlniri cu potențiali investitori, clienți, evenimente de promovare. Poșeta, pantofii, bijuteriile, coafura și unghiile sunt expresia situației financiare, a importanței acordate propriei persoane și a atenției către detalii, exact acele elemente pe care un creditor sau client urmărește să le afle altfel decât la nivel declarativ.

Voi aveți în memorie, notate în agendă sau virtual, pe Pinterest, astfel de piese necesare, dorite, visate? Mi-ar plăcea să-mi spuneți ce se regăsește pe lista voastră.Citiţi şi

Fran Lebowitz – Public Speaking

Fulare de damă – accesorii versatile, călduroase şi elegante pe care trebuie să le porţi şi tu în acest sezon!

Linguriță de silicon pentru bebeluși – diversificarea începe cu distracție

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro