Musulmană pe coperta Playboy

22 April 2011

Dezbaterea privind integrarea imigranţilor musulmani în societatea germană şi emanciparea femeilor din cadrul acestor comunităţi s-a mutat din arena socio-politică în paginile revistelor pentru adulţi.

Sila Sahin, tânăra de 25 de ani care joacă rolul “Ayala” în serialul produs de RTL, “Vremuri bune, vremuri rele”, a pozat goală pentru ediţia germană din luna mai a revistei Playboy.

Actriţa pune pictorialul în legătură cu dezbaterea socio-politică referitoare la drepturile tinerelor musulmane, care, deşi locuiesc într-o ţară occidentală, nu se bucură de aceeaşi libertate ca tinerele germane.

Provenind dintr-o familie în care tatăl e actor şi mama foarte conservatoare, mediul în care am crescut a fost foarte strict. Lucrurile erau fie negre, fie albe. Sexul înainte de căsătorie era nepermis, trebuia să mă rog în fiecare vineri şi tot aşa. Am crescut crezând că trebuie să fac orice îmi cere bărbatul. Pentru mine, aceste fotografii reprezintă, aşadar, actul de eliberare de constrângerile culturale ale copilăriei. Am încercat să mulţumesc pe toată lumea pentru prea multă vreme. Prin aceste imagini, vreau să le arăt tinerelor musulmane că e OK să trăiască aşa cum simt şi că, deşi preţul eliberării nu e mic, e mult mai sănătos să-ţi urmăreşti propriile scopuri decât să te pleci în faţa celorlalţi”, a declarat frumoasa Sila Sahin.

În lumea occidentală, nuditatea a avut un rol important în lupta pentru emancipare a Femeii. În 1953, prima ediţie Playboy, în care apărea Marilyn Monroe, a fost vârful de lance al unei noi deschideri sexuale într-o Americă profund puritană, ce a înflorit în anii `60 complet, prin mişcarea hippie. Cu toate-acestea, feministele luptă astăzi împotriva exploatării trupului femeii prin apariţii nud. În acelaşi timp, luptă şi pentru dreptul său la libertate în exprimare. N-o fi trupul gol chiar unul dintre avatarele acestei libertăţi de exprimare?Citiţi şi

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

“Femeia pe care trebuie să o știm” – trimite-ne povestea ei

Titlul cărții e cheia acestei fotografii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro