Muzele unui artist fotograf

20 February 2013

„Muse Descompuse” este numele noii expoziţii semnate Dan St. Andrei, al cărei vernisaj va avea loc pe 1 martie, la Sarroglia Lounge Art Gallery. Titlul, ca şi expoziţia în integralitate, spune o întreagă poveste.

Dan St. Andrei este un visător care şi-a găsit vocaţia, aceea de fotograf, art director şi graphic designer. Cu o experienţă de 20 de ani în spate, îşi doreşte ca prin intermediul expoziţiei care va fi deschisă publicului întreaga lună martie să readucă în atenţie muza, ca sursă de inspiraţie a artiştilor din toate vremurile.

Aceasta este fotografia cu care Dan a participat la concursul internațional Sony World Photography Awards 2013  și a fost selecționată pe lista scurtă pentru finală, alături de încă două poze ale altor doi fotografi români – Hajdu Tamás și Alecsandra Drăgoi. Trebuie să știți că selecția s-a făcut din 122.000 fotografii sosite din 170 de ţări.

Ce sunt muzele?” așadar. „ Zeiţe graţioase, fiice ale memoriei, idealuri platonice, modele pentru portretele Sfintei Mame, femei virtuoase sau desfrânate… luceferi feminini… iubite învăluite în mister pe care le nu le poţi atinge? Valeţi feminini ai imaginaţiei cuiva? Concepte complementare, invenţii poetice, fantome atât de dorite care vin pe neaşteptate, regine ale superficialului, auto-muze, muze interioare?” La aceste întrebări ne invită să găsim răspunsul împreună, la vernisajul organizat de ziua mărţişorului, începând cu ora 19:00, la galeria de artă de pe strada Vasile Lascar, la numărul 59 (colţ cu strada Maria Rosetti). Ne vedem acolo!Citiţi şi

Pe 20 noiembrie, se ridică la București cortina unei experiențe multisenzoriale fascinante: expoziția „Arta Printului”

Dragostea poate fi o dependență

Elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, ambasadori ai talentului românesc în Germania

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro