Nabokov şi Márquez interzişi de biserica rusă

3 October 2011

Preoţii Bisericii Ortodoxe din Rusia au interzis studierea la orele de literatură a romanului “Lolita” scris de Vladimir Nabokov şi a operei de referinţă a scriitorului columbian Gabriel García Márquez, ”Un veac de singurătate”, pe motiv că sunt nocive pentru integritatea elevilor şi  le dezvoltă ideea de pedofilie.

“Pasiunile pervertite fac oamenii nefericiţi. În mod evident, popularizarea acestor romane în şcoli nu va face populaţia mult mai fericită moral”, a explicat un reprezentant al Patriarhiei din Moscova.

Aceasta este încercarea Bisericii de a impune normele religioase într-o ţară care a respins deja religia cu totul. Ba, mai mult, ea vrea şi controale stricte asupra conţinutului TV şi radio. Dar “cireaşa de pe tort” propusă de Biserica Ordoxă Rusă o reprezintă propunerea de introducere unui cod vestimentar pentru femei care să le impună purtarea fustelor lungi şi a altor haine care să nu lase probabil la vedere niciun centimetru de piele.

Instituţia pare optimistă că măsurile cerute vor fi introduse, susţinând că are peste o sută de milioane de adepţi în Rusia şi alte zeci de milioane în alte ţări, deşi sondajele arătă că doar 5% dintre ruşi sunt creştini practicanţi.

O minunată descriere a Lolitei găsiţi aici.Citiţi şi

Când devine femeia femeie?

26 de povești de dragoste născute pe platourile de filmare

Câteva tipuri de femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,437 views

Your tuppence

 1. Nouă cărţi interzise | Catchy / 14 April 2012 19:18

  […] inițial în Franța, în 1955, de o editură pornografică, romanul lui Vladimir Nabokov explorează mintea unui pedofil foarte inteligent, care își analizează viața și atracția […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro