Ne mulțumim cu nimicuri, când putem avea totul. Şi trăim online

26 September 2019

Da, suntem generația comico-dramatică. Condamnăm trecutul, blamăm viitorul și nu trăim prezentul.

Credem în povești. Visăm la irațional. Sperăm la imposibil. Ne urâm și uităm să ne iubim. Ne negăm greșelile și nu recunoaștem adevărul. Jurăm „pe roșu”, dar ținem degetele încrucișate la spate.

Mințim, negăm, acuzăm, nu recunoaștem. Ascultăm povești și credem baliverne.

Acum, și cu poveștile, depinde cine le spune. În povestea celor trei purceluși, toți trei s-au chinuit și au trudit și și-au construit o casă. Au ridicat-o de jos și au crezut în ea până a apărut lupul. Și totul s-a năruit pentru doi dintre ei. Dar nu s-au uitat de la început că temelia și materialele folosite sunt de „calitate inferioară și neadecvate pentru ceea ce aveau nevoie”. A rezistat doar căsuța din „materiale bune”. Şi  asta poate fi dărâmată, dar nu de către lup, ci dinăuntru… atunci când interiorul suferă prea multe stricăciuni imposibil de remediat.

Şi mai depinde din punctul cui de vedere este spusă povestea: al primului purceluș, al celui de-al doilea, al celui de-al treilea sau al lupului. Fiecare are versiunea lui. Chiar şi lupul are dreptul să trăiască și există şi beneficii ale existenței lui.

Depinde de noi cum percepem situațiile din viața noastră. Depinde de noi cum îl vedem pe cel/ cea de lângă noi. Oricând putem să spunem povestea din celălalt punct de vedere. Încurcate sunt căile vieții. Depinde cât spirit de orientare ai.

Citiţi şi Avantajele iubirilor online

Citesc articolele Catchy și mă distrez, dar în același timp mă doare să văd cât de multă lume suferă. Apoi, propulsează fericirea, vorbesc despre ea, o susțin și o promovează, dar o mimează și nu știu să o trăiască.

Uităm să avem grijă de noi și ne mulțumim cu nimicuri, când putem avea totul. Şi trăim online…

Guest post by Ioana

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O poveste grecească

Am văzut un oraș în care oamenii merg pe liniile de tramvai

Am trăit sau am supraviețuit?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro