Nesăbuito! Puteai să ai totul!

Iris Claire

8 September 2017

IRIS CLAIRENu-ți plânge de milă acum, nu are cine să te asculte! Nu ți-am spus să nu folosești anumite cuvinte? Dacă ești prea sinceră, brutal de sinceră, pot deranja, pot zgâria, se pot înfige! El are urechi de elf, sensibile, îi poți periclita auzul! Timpanul lui nu va mai deosebi cuvintele gingașe șoptite de guri străine! Deci taci, draga mea, taci și ia aminte!

De ce să-i atragi atenția asupra unor lucruri pe care le greșește? De ce să-ți pese? De ce nu-l lași în plata domnului, să o facă în continuare, să se scalde în greșeli repetate? Te-ai găsit tu să-i dai sfaturi! Ți-am mai spus, life is a bitch! Ți-am spus să taci de atâtea ori! De ce i le repeți și încerci să-l scoți din starea pe care o are? De ce insiști, deși ți le-a respins de-atâtea ori? De ce nu te-nfrânezi și nu poți sta liniștită să privești cum alunecă la vale, după voia lui? A lui, draga mea, nu a ta!

femeie plans lacrimi

Ți-am spus să taci! Că dacă nu, vei fi înlăturată! Așa s-a întâmplat, de ce n-asculți? Tu crezi că toată lumea este nesăbuită ca tine? Tu crezi că el ar fi ascultat de sfatul tău doar pentru că-i ești prietenă? De ce zâmbești amar? A, nu prietenă? Tu știi mai bine. Dar trebuia să taci. Doar să privești și să respiri cuminte. Același aer. Îl împărțeați frățește. Nici asta nu ți-a ajuns? De ce ai vrut mai mult? De ce-ai vrut să urnești muntele din loc? Credeai că vei da de comori nebănuite? Știai ce-ascunde în adâncuri? Cratere de netrecut și-abisuri fără fund? Puteai să vindeci ce era acolo? Poate că da, dar de ce atâta trudă? Te-ai fi zbătut degeaba, odată ușurat, muntele ar fi putut să-și ia tălpășița spre o altă câmpie pe care să se-nalțe!

Nu plânge, draga mea! Mâine va fi mai bine. Îți dau marea în clepsidră și nisip în ploaie! Îți dau luna să ți-o agăți în păr și soarele să-l pui bec în viața ta! Dar nu mai fi nesăbuită. Să nu-ți mai pese. Privește în altă parte. Schimbă orizontul. Unde norii sunt mai albaștri și cerul mai ușor… Shhh… draga mea…

Pe Iris o găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Top cinci greșeli jenante pe care le poți face în trafic

Sunt o duduie cu un uşor handicap

Azi mi-a venit de vreo zece ori să plâng…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,552 views

Your tuppence

 1. Diana / 8 September 2017 10:17

  O ,da !!!!!!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro