“Nimic nu vine ușor în viață, nu există plăcere fără durere”

23 October 2017

Când ești tânăr nu te gândești la consecințe. Cei mai în vârstă îți vor spune tot felul de lucruri ca să te sperie: „nimic nu vine ușor în viață, nu există plăcere fără durere, vei vedea mai târziu cât de grea și complicată e viața”.

Dar ție nu îți pasă, ești tânăr, ești invincibil. Iubești, te distrezi, riști, faci totul fără teamă, fără să te gândești la consecințe, pur și simplu trăiești clipa. Nemuritor și atotputernic. Norocul ține cu cei tineri.

Apoi, cu anii, se mai domolește disperarea aia de a smulge cu lăcomie tot ce poți timpului și vieții. Între timp, ai mai căzut, te-a durut, te-au durut mai ales oamenii, și mintea a început să învețe frica și curajul nebun de altădată parcă a intrat în pământ. Nu te mai recunoști, în caz că te întrebi ce s-a întâmplat cu toate elanurile de atunci.

cuplu fericit

Azi, te uiți gânditor la tinerii frumoși și nebuni cum erai și tu odată. Simți că mai e puțin și te vei auzi spunându-le aceleași lucruri pe care le-ai auzit și tu. Și parcă n-ai vrea să le sperii visurile ori să-i faci să se teamă prea devreme. Până la urmă, ce i-ai putea spune unui tânăr să-i fie folositor cu adevărat, că e copilul tău sau un străin lângă care ajungi să stai pe o bancă în parc? Nimic din cele pe care le-ai auzit cândva.

Și, de ceva timp, simți că ar fi de ajuns ca el să te vadă într-un fel anume și să-și dorească o călătorie ca a ta. Pentru că numai frumoasă ar fi putut fi, dacă ai izbutit să-i trezești admirația. Pentru oricare din trăsăturile firii pe care azi, da, ai decis să nu le mai lași să îmbătrânească: privirea, mintea, vorba, fapta…

 

Guest post by Gândurile dintre pagini

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Toată lumea cunoaște fericirea, dar câți au trăit-o?

Cel mai puternic ingredient într-o relaţie de dragoste

Pentru tine nu a(m) însemnat nimic

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
10,366 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro