Noua păpuşă Barbie e un… monstru

22 March 2011

Nu poţi să nu te gândeşti că lucrurile o iau razna de tot când o păpuşă pentru fetiţe se numeşte Monster High Clawdeen Woolf şi se prezintă astfel în reclamă: “sunt un vârcolac de 15 ani, o fashionistă înrăită, sigură de ea, superbă, intimidantă şi de o loialitate absolută faţă de prietenii mei; părul meu este demn de reclamă, şi mă refer doar la ceea ce se vede pe picioare; epilatul sau rasul iau timp, dar merită pentru a arăta înspăimântător de fabulos”.

Problema e că, deşi reclama se adresează adolescentelor, păpuşa este cumpărată de copile de 5-7 ani. Părinţii americani se revoltă, psihologii atrag din nou atenţia că aceste modele ridicole stabilesc un ideal de frumuseţe care poate afecta grav imaginea despre sine, Compania Mattel susţine că această păpuşă încearcă să le facă pe fete să se accepte aşa cum sunt, cu imperfecţiuni, cum ar fi părul crescut în locuri nedorite de care ai putea scăpa chiar în pauzele dintre ore. Şi, între timp, în magazinele Toys R Us, păpuşile nu apucă să stea pe rafturi.

Voi, dacă aţi putea, i-aţi cumpăra o astfel de păpuşă fiicei voastre, oricât de mult şi-ar dori-o? Citiţi şi aici despre istoria acestei păpuşi buclucaşe.Citiţi şi

Viața în roz a femeilor din plastic – Barbie

Prof Dame Sarah Gilbert va avea o păpușă Barbie cu chipul ei

Păpuși Barbie inspirate de femei puternice. Să vedem cine le cumpără!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. bea / 11 February 2012 18:51

  Da! Ana are dreptate! De asta nu vreti sa aduceti MH (monster high) in Romania!?
  Sunt foarte suparata! Dar..Chris , tu unde le-ai gasit?!

  Reply
 2. Chris / 10 December 2011 1:17

  Frate e doar o papusa 😐 si papusile exista deja in romania am vazut cu ochii mei;)

  Reply
 3. Andreea / 18 November 2011 13:07

  Ana are dreptate!Este singura persoana pe care am intalnit-o cu picioarele pe pamant

  Reply
 4. ana / 26 June 2011 14:58

  MONSTER HIGH este cel mai tare site!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De ce zic minciuni?In plus Clawdeen Wolf nu este o papusă Barbie,dar ele sunt fabricate de aceași firma(MATTEL).Nu-i adevărat ca ea are defecte cred.Spune-ți-mi va rog,de-asta nu vreți ca aceste păpusi sa fie livrate în Romania???????????????????????????????????

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro