Nu e cum crezi tu

9 July 2015

Mădălina GîdiuțăTimp de calitate petrecut cu copilul este un concept la modă. Atât de la modă încât am auzit inclusiv o mamă spunând „Crezi că eu aveam chef de munte? Dar ce vrei, dacă trebuie să petrecem timp de calitate împreună?”. La vreo 10 minute a și pocnit copilul, probabil ca să fie timpul de calitate superioară.

Pentru o mulțime de părinți, care își doresc tot ce e mai bun pentru copilul lor, este adevărat, timpul de calitate ajunge să se măsoare în bani: bani să mergem la mall, bani să mergem la schi, bani să mergem în vacanță la Disneyland, bani să serbăm ziua la cel mai scump loc de joacă, bani din ce în ce mai mulți pentru activități din ce în ce mai extravagante.

Și în timp ce se întâmplă „timpul de calitate”, părintele stă cu ochii în telefon să mai rezolve o problemă de la birou, sau este plin de nervi și izbucnește din te miri ce, sau pur și simplu privește extenuat cum este copilul antrenat în diverse activități fără a mai avea puterea să participe.

Calitatea nu cere neapărat bani. Am trăit, mulți dintre noi, timp de calitate cu părinții la cort, pe marginea bălții, cu bunicii, la câmp, în căruță, și exemplele pot continua. Nu s-a schimbat nimic. Calitatea se referă la energie, la prezență, la iubire, la căldură. Are legătură cu ochii, sufletul, mâinile, glasul.

Paul Huf

©Paul Huf

I-am rugat pe copiii mei să îmi spună ce le place să facem ca să se simtă bine. Primele locuri nu au legătură cu activitățile care presupun cheltuieli:

– să ne uităm la stele și să le dăm nume;

– să inventăm povești;

– să jucăm cărți;

– să ne ținem în brațe;

– să hrănim rațele de pe lac.

Sunt sigură că sunt părinți supărați că nu au bani să ofere copiilor experiențe scumpe. I-aș încuraja să nu fie triști nicio secundă. Nu în asta se măsoară calitatea. Se măsoară în ceva ce nu are preț.

Pe Mădălina o găsiţi toată aici.Citiţi şi

Uneori doare mai mult să rămâi decât să pleci

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Georgian / 8 January 2016 11:40

  Ati scris “bani să mergem la ski”. Corect se scrie : bani sa mergem la schi”

  schi – DEX online
  https://dexonline.ro/definitie/schi

  SCHI, (1) schiuri, s. n. 1. Un fel de patină în formă de bandă lungă și îngustă de lemn, de metal sau de material plastic

  Altfel, felicitari pentru articol!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro