O femeie fidelă la doi bărbaţi e o femeie de două ori mai fidelă

7 December 2015

Victoria SermanCina noastră a început la câţiva paşi de Castelul Sforzesco. După aproape doi ani, în care fiecare întâlnire fusese anulată în ultima clipă, reuşeam, în sfârşit, să ne vedem. Momentul era important şi hotărâsem să ne alintăm într-un tramvai model „Milano 1928”, transformat în restaurant chic şi retro. Urma să ne bucurăm ochii cu principalele monumente din Milano, papilele gustative, cu deliciile unui chef renumit, urechile, cu povestea ultimilor doi ani.

Când a sosit, i-am admirat silueta (şi nu am fost, cu siguranţă, singura), aerul acela de femeie de afaceri sigură pe sine şi strălucitoare, în ciuda responsabilităţilor ce îi apasă umerii. O frumuseţe distantă şi sofisticată, cu un suflet de aur, bine ascuns sub taiorul Armani.

Eram în toiul discuţiei despre familie, copii şi carieră, când o mulţime de oameni strânsă în jurul unei staţii de autobuz mi-a atras atenţia. M-am gândit că e doar mulţimea obişnuită, la ora de ieşire de la serviciu. Doar că, în cartierul pe care îl străbăteam, populaţia obişnuită nu ia autobuzul… Apropiindu-ne, am remarcat nişte doamne în vârstă, foarte elegante, agitându-se, nişte tineri, la fel de bine îmbrăcaţi, râzând cu poftă şi mulţi alţi curioşi. Când tramvaiul a ajuns în dreptul staţiei, am văzut şi noi grozăvia.

În ţara Papei, unde până şi epidurala este un sacrilegiu, un afiş mare cât adăpostul staţiei de autobuz îşi anunţa amatorii de infidelităţi (sau, mai precis, amatoarele!) că site-ul #1 al întâlnirilor extra conjugale, conceput de femei pentru femei, îi aşteaptă…

sărut

– Nu pot să cred… reuşesc eu să articulez, izbucnind într-un râs isteric.

Carmen râde şi ea cu lacrimi, apoi, când se mai linişteşte, îmi răspunde:

– Auzisem de reclama asta, dar încă nu o văzusem.

Din momentul acela, discuţia noastră a luat un făgaş complet diferit, schimbându-şi registrul.

Reflexele femeilor de afaceri din noi se trezesc instant şi începem să analizăm modelul de business. Suntem perfect de acord amândouă că adulterul este o piaţă în expansiune şi că antreprenorii avizi de profituri consistente s-au poziţionat pe noul segment al escapadelor industrializate, cu strategii ingenioase şi rezultate remarcabile. În afara perioadei de Crăciun, când familia trece pe primul plan, această piaţă nu are sezonalitate, fiind profitabilă tot anul. Din segment de nişă şi pionier, devine rapid lider de piaţă, în timp ce concurenţa continuă să se concentreze pe infidelii masculini. Discutăm apoi despre diversificarea portofoliului de produse cu apariţia aplicaţiilor mobile de creare de alibiuri… Râdem din nou cu lacrimi.

Îmi arunc un ochi pe internet şi citesc cu voce tare primele rânduri de pe site-ul cu pricina:

– „Căutaţi o aventură extra-conjugală la doi paşi de casă sau un amant la mii de kilometri, pentru deplasările dumneavoastră de afaceri? Noi vă propunem un spaţiu privilegiat pentru a intra în contact cu infidelii din lumea întreagă. Complet gratuit pentru femei. Evaluarea bărbaţilor se face de către femei. Un spaţiu ultra discret în care secretele voastre vor fi în siguranţă!

Alte râsete.

– Ascultă aici, spune ea, cu ochii în telefon. Citat din declaraţia directorului site-ului: „nimeni nu ar trebui să divorţeze înainte de a încerca o relaţie extra conjugală”.

– Sigur, răspund eu. Mai rămâne să ne spună că acest site este conceput pentru a proteja căsniciile şi am rezolvat-o! Poate când sexul îşi va pierde caracterul sacru conferit de biserică, vor trebui să inventeze altceva, pierzând sarea şi piperul interzisului

Și de la modelul de business, începem să explorăm profilul consumatorului (consumatoarei!), în dimensiunea sa „psihologică”. Toate detaliile ne indică o tranşă de vârstă între 30 şi 40 de ani, pe care ne-o explicăm „experte” prin ceasul biologic. Fertilitatea femeilor începe să scadă la această vârstă, în timp ce sexualitatea se exacerbează. Dar explicaţia nu ni se pare suficientă şi începem să analizăm pârghiile trecerii la act. Apariţia acestor site-uri este, într-adevăr, o instigare la păcat, dar şi varietatea alcoolurilor expuse în supermarket este o instigare la alcoolism. Asta nu înseamnă că devenim toţi alcoolici.

– Eu cred că trebuie să existe o legătură cu căutarea de sine, îi spun eu, gânditoare. La o anumită vârstă, fiecare începe să îşi pună întrebări, să facă bilanţuri…

– Și când bilanţul este negativ, te întrebi, inevitabil, ce ai de făcut, îmi continuă ea raţionamentul. A fi fericită  în căsnicie nu înseamnă neapărat că îţi iubeşti soţul cu pasiune. Ci mai repede că apreciezi viaţa pe care o ai cu el, din motive de obiceiuri, logistică, confort, copii în comun, echilibru social… O spune cu privirea pierdută în gol, mai mult pentru sine. Apoi adaugă, fără a mă privi: zilele trecute mi-am cumpărat un tricou.

– Un tricou? întreb nedumerită, neînţelegând ce legătură are tricoul cu discuţia noastră.

– Da. Face o pauză şi contină. Un tricou pe care scrie: „Cred în fidelitate, dar nu o practic”… Tace şi îmi aşteaptă reacţia, privindu-mă de această dată în ochi.

Încep să râd, dar ezit înainte de a răspunde. Înţeleg unde bate. Surpriza însă, mă împiedică să pun întrebarea direct. O dau pe glumă:

– Și ai avut curaj să îl îmbraci? Încerc să întârzii un pic momentul dezvăluirii iminente. Indiciile remarcate la sosirea ei mă avertizaseră că ceva nou se întâmpla în viaţa ei:  eleganţa căutată, pielea strălucitoare, silueta sculptată pe care nu o avea înainte nu coincideau cu ritmul de profesionistă şi mamă, alergând într-o cursă continuă contra cronometru.

– Îl port de doi ani…

Zâmbeşte. Un zâmbet fericit, născut din imaginile pe care i le ghicesc în spatele pleoapelor uşor lăsate. Un zâmbet lejer umbrit de teama reacţiei mele, dar eliberat de oxigenul mărturisirii. Radiază, iar eu mă bucur pentru ea. Nu spun nimic. O las să îşi descarce sufletul.

– Făt-Frumos era infidel…, spune ea într-un târziu. Ileana Cosânzeana s-a simţit dintr-odată îmbătrânită, urâtă, inutilă… Am avut nevoie să-mi dovedesc contrariul, să-mi demonstrez că încă mai sunt atrăgătoare…. Scopul meu nu era să-mi refac viaţa. A făcut o pauză, apoi a continuat. Știi care este cealaltă versiune a afişului pe care l-am văzut mai devreme?

Nu răspund, nu vreau să o tulbur. Ea nu vorbeşte neapărat cu mine. Vrea să se audă spunând-o.

– „Contrar anti-depresivelor, amantul nu costă nimic asigurărilor de sănătate.” Mă priveşte cu subînţeles şi dă din cap, în timp ce spune: Îţi confirm, e adevărat. Și mai e una: „Pentru că, uneori, rămânând  fideli (ne) înşelăm cel mai mult...” Insight-ul lor asupra consumatorilor este perfect justificat… Mai face o pauză. Fiecare frază o costă. Oftează. Dar de când Ileana Consânzeana s-a consolat în braţele Zmeului, spune ea, ridicându-şi privirea, nu mai există niciun alt bărbat pe planetă. Confirm şi că „o femeie fidelă la doi bărbaţi e o femeie de două ori mai fidelă”…

E prietena mea. O iubesc. Nu o judec. Cine vrea să arunce prima piatră, e liber să o facă. Nu voi fi eu. Eu doar voi adăuga un ultim lucru, citat din aceeaşi sursă: Vă mulţumesc pentru fidelitate! Chiar dacă, din principiu, nu (se) fac carduri de fidelitate…, rămâneţi fideli dorinţelor voastre! Aviz amatorilor.

Pe Victoria o găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Scrisoare către Leonard Cohen

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Iubind-o, cu cratimă… :)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Estelle / 15 May 2016 19:33

  zilele trecute mi-am cumpărat un tricou…. Il port de doi ani… :))))

  0
  0
  Reply
 2. OVANA / 15 May 2016 13:13

  E atat de usor sa judecam…
  Doar cine a avut in suflet doi oameni, pe care ii iubeste, pe fiecare in mod diferit, pentru ceea ce i-au oferit in etape total distincte ale vietii poate spune…DA se poate, se poate sa iubesti in acelasi timp doi oameni, pe fiecare in parte si pe amandoi la un loc…
  Cei ce spun ca e o lipsa de curaj si atitudine corecta sa nu spui – gata nu te mai iubesc !, o Doamne le-as dorii sa treaca prin sentimentul crunt ca daca ai fii sincer ai ucide de-a dreptul pe unul dintre ei, pe cand celalat poate intelege ca tu nu poti pleca, asa cum si tu intelegi ca el nu poate pleca…
  Si luam viata, zi cu zi, cu ce ne aduce, daruieste, implineste….si daca ne va fi dat candva fara sa plecam, sa fim impreuna bine, de nu ne va fi dat….asta e, stim ca undeva in lumea asta exista un suflet pe care ne putem baza, un umar pe care putem plange, un om in fata caruia suntem profund si iremediabil, total sinceri, uneori care ne stie mai bine si mai acut defectele si pacatele…
  Dar daca ma gandesc mai bine, cei ce judeca, mai bine sa nu aiva parte de astfel de oameni, e mult prea greu si prea frumos de dus….

  0
  0
  Reply
 3. Andi V. / 31 January 2016 7:10

  Timpurile moderne se bizuie pe ratiune. Ratiunea se bizuie pe rationalizare. Fapt este ca un om inteligent si educat poate rationaliza absolut orice. Inclusiv ca-ti salvezi cuplul prin infidelitate si (asa cum mi s-a intamplat mie sa aud) “two wrongs DO make a right”.

  0
  0
  Reply
 4. ella / 30 January 2016 20:17

  Poate ca fiind fideli ne inselam cel mai mult, dar macar nu iti injosesti sufletul alegand superficial o situatie similara, asta e atat de simplu, toata lumea o face!

  0
  0
  Reply
 5. ella / 30 January 2016 20:14

  Sa nu judecam Cristi pe nimeni, de acord, e greu sa fi in sufletul cuiva si sa-l intelegi, dar daca ar fi sotia ta intr-o situatie similara? ai mai fi atat de marinimos si maleabil cu nejudecatile? e trista si ambiguitatea si infidelitatea, dualitatea, nu tine de a fi profesionist ci doar de a fi egoist, de incapacitatea de a lua o decizie, dar uneori propria vinovatie e suficienta ca “pedeapsa” daca ea exista, sunt destui carora nu le pasa ca ranesc pe cineva acasa, si joaca acel teatru mizer ca totul ar fi bine in viata lor , stim ca asta nu tine la infinit, si ce poate urma e destul de greu si tragic, asa incat mi se pare onest si lipsit de trairi cu remuscari de tot felul, sa nu inseli ci doar sa lamuresti situatia, de fapt a insela e doar o alegere, care se amana un timp!

  0
  0
  Reply
 6. Victoria Serman / 8 December 2015 17:16

  Draga Cristi,
  Aveti perfecta dreptate. Privesc lucrurile cu confortul distantei.
  V-a scapat insa un lucru: ce a trait in ultimii doi ani, dincolo de fericirea smulsa, e un amestec dureros de vinovatie, frica, stres si disperare. De aceea am spus ca plateste in fiecare zi…

  0
  0
  Reply
  • Cristi R. / 9 December 2015 23:00

   Sunt persoane carora le face bine un amestec dureros de vinovatie, frica, stres si disperare. Le face sa traiasca la maxim fiecare zi.

   In mod cert, aceste persoane pot spune ca simt in fiecare zi ca traiesc viata la maxim.

   Dupa cum spuneam intr-un comentariu anterior, nu oricine poate face asta.
   E nevoie de curaj pentru asa ceva.

   0
   0
   Reply
 7. Vali / 7 December 2015 15:42

  N stiu intimitatile cuplului ,deci nu pot comenta .dar da si femeilee inseala si mai bine decat barbati!

  0
  0
  Reply
  • Victoria Serman / 7 December 2015 16:01

   Draga Vali,
   Mai bine sau mai rau, nu stiu. Cert este ca ne meritam unii pe altii. :)))
   Mai e o versiune din campania de comunicare a site-ului respectiv:
   “Eu nu imi insel barbatul! Joia.”

   0
   0
   Reply
 8. Adriana Corina / 7 December 2015 15:37

  La doi, trei,…, cat de fidele putem fi!

  0
  0
  Reply
  • Victoria Serman / 7 December 2015 15:59

   Adriana,
   Fiecare dupa posibilitatile ei… 🙂
   Haz de necaz, pentru ca dragostea adevarata e profunda si exclusivista. Cand se ajunge la astfel de cazuri, intrebarea incepe sa se puna altfel.
   Succes!

   0
   0
   Reply
 9. nicu / 7 December 2015 14:08

  „Pentru că, uneori, rămânând fideli (ne) înşelăm cel mai mult…” cât adevar…

  0
  0
  Reply
  • Victoria Serman / 7 December 2015 15:56

   Dragul meu Nicu,
   Eu am invatat un lucru (si nu tin mortis sa fie toata lumea de acord cu el, dar eu asa gandesc): cand faci tot timpul acelasi lucru cu acelasi rezultat (nesatisfacator, se intelege), nu iti ramane decat sa schimbi. Nu sa fii infidel. Ci sa privesti adevarul in fata si sa iei o decizie. Din punctul meu de vedere, infidelitatea nu e o solutie. E doar amanarea rezolvarii problemei de fond. Stiu ca e complicat. Dar ai de ales intre nefericire (cand ajungi sa gasesti ca acea fraza contine atata adevar), minciuna (infidelitate) si necunoscut (cand decizi sa iesi din cercul vicios). Niciuna nu e usoara. Dar alegerea iti apartine.

   0
   0
   Reply
   • nicu / 8 December 2015 12:12

    Ai perfectă dreptate, dar te întreb: câți procedează așa (cum ar trebui)?

    0
    0
   • Victoria Serman / 8 December 2015 17:01

    Nicu,
    Aici, multi… In fine, atat cat poate fi considerat in astfel de cazuri “cum trebuie”. Acasa… nu ma pronunt. Privind in jurul tau, vei sti cu siguranta mai bine ca mine.
    Spinoasa problema.

    0
    0
 10. Cristi R. / 7 December 2015 13:42

  Teoretic suna bine.
  Pacat nu este la fel de usor de pus in practica.
  Infidelitatea este un joc pentru profesionisti.
  Multi intra in acest joc si putini il joaca pana la capat scapand neaccidentati.

  0
  0
  Reply
  • Victoria Serman / 7 December 2015 15:46

   Poate ca suna bine. Pacat ca e trist. Cine o face de amorul artei, faca ce vrea. Va plati cand ii va fi lumea mai draga. Cine traieste cu vinovatia putinei fericiri smulse (este cazul prieteneimele), isi plateste pacatul in fiecare zi. Fiecare cu filozofia lui asupra vietii…

   0
   0
   Reply
   • Cristi R. / 8 December 2015 16:09

    Comiteti aceiasi greseala pe care o face multa lume.
    Judecati lucrurile punandu-va in pielea prietenei dumneavoastra neglijand insa faptul ca ea este diferita de dumneavoastra si in fata aceleiasi situatii ea poate reactiona diferit de dumneavoastra.
    In opinia mea, prietena dumneavoastra nu a facut-o de amorul artei si nici nu-si plateste pacatul in fiecare zi.
    Este posibil ca intr-o buna zi sa sufere datorita alegerii facute.
    Momentan pare sa se bucure de ceea ce traieste.
    Asa cum bine spuneti : “Fiecare cu filozofia lui asupra vietii…”
    Nu avem de ce sa-i judecam atat timp cat nu ne afecteaza in mod direct.

    0
    0

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro