O femeie pe banii noştri

15 December 2011

Anul 2011 a fost un an plin pentru Active Watch (mai cunoscut sub numele de Mircea Toma), CPE (Centrul Parteneriat pentru Egalitate) şi TBWA Bucureşti(agenţie internaţională de publicitate) în cadrul proiectului Investeşte în oameni!, cofinanţat din fonduri europene. Iar ultima activitate din an a fost o frumoasă cireaşă pe tortul grijii pentru imaginea femeii în societatea românească: domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, va primi o petiţie prin care i se cere să facă un alt fel de dreptate femeii din România, şi anume, să se tipărească prima bancnotă cu imaginea unei personalităţi feminine.

Pe 14 decembrie, la Palatul Parlamentului s-a întâmplat o adunare cu presa pentru comunicarea iniţiativei “Semnătura ta nu schimbă doar imaginea banilor, ci schimbă imaginea societăţii!” “Locomotivele” alese de organizatori pentru  tractarea mesajului şi emularea (încurajarea) mulţimilor au fost după cum urmează: Elena Udrea (care nu s-a simţit niciodată discriminată, dar va sprijini orice iniţiativă care are ca scop eliminarea inegalităţii de şanse între femei şi bărbaţi), Toader Paleologu (care s-a delimitat cu umor de specia “ghi0lban” şi a recunoscut în acelaşi ton ginecocraţia în care a trăit ca ministru de externe), Carmen Moldovan (deputat PSD, care a fost tranşantă vizavi de impunerea procentului reprezentativite a femeii în politică de 30% “femeile pot ajunge şi singure, pe baza competenţelor, acolo unde îşi doresc”), Cristina Ţopescu (femeie de televiziune, care nu are nicio problemă cu discriminarea) şi Andrei Gheorghe, cel mai profund şi mai amuzant dintre toţi vorbitorii, veţi vedea imediat de ce.

Bun, strângem semnături (un milion cel puţin) şi “forţăm” conştientizarea rolului femeii în societatea românească. Vor fi şi nişte spoturi publicitare pe TV, se vor mai face din când în când valuri mediatice, ideea e că, după ce se vor fi strâns aceste adeziuni la o cauză nobilă, va începe altă dezbatere, ca să zic aşa, despre cine să fie românca astfel celebrată. Şi, datorită schimbărilor care ne pasc, pe ce bancnotă oare am mai tipări-o.

Vorbitorii de mai sus şi-au exprimat nişte preferinţe, pe care le-au argumentat sumar, presupunând că lumea cam ştie cine au fost şi ce au făcut acele meritorii Doamne. Elena Udrea, deşi a vorbit prima, şi-a dezvăluit strategic, doar la sfârşit, alegerea – Ana Aslan. Toader Paleologu a numit-0 pe Regina Maria, dar şi pe Regina Elisabeta, Carmen Moldovan, pe Elena. Pauză. Elena Doamna, Elena Cuza. Cristina Ţopescu, monarhistă, tot pe Regina Maria. Şi, last but not least, Andrei Gheorghe, după ce le-a amintit ca foarte onorabile candidate pe Ana lui Manole şi oaia Mioriţa, s-a oprit la cel mai puternic bărbat al românilor – Vitoria Lipan. Acum înţelegeţi de ce a fost şi singurul aplaudat.

Încă o idee bună, să vedem acum ce se va alege de ea. Pentru că dacă nu ne grăbim să intrăm, cât mai mulţi, pe www.altfem.ro, şi să semnăm virtual petiţia, n-o să apucăm a vedea vreo figură de Doamnă pe banii noştri cei de toate zilele. (Eu sunt a şaptea pe listă. 🙂 )

Şi acum, să facem un exerciţiu de imaginaţie, că nu ne costă nimic, şi să ne alegem românca ce-ar merita această onoare.

[poll id=”16″]

 

Şi dacă va fi “alta”, spune-ne într-un comentariu numele şi motivul. Fără glume, da? 🙂Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro